ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του δήμου Κιλελέρ στη Νίκαια παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Νίκου Στουπή με θέμα την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΕΛΓΑ διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δημόσιο χαρακτήρα του ως αποζημιωτικού οργανισμού.

Οι αλλαγές αφορούν βασικά τη δημιουργία δύο ταμείων, της κτηνοτροφίας και της φυτικής παραγωγής. Με τις αλλαγές που θα επέλθουν, εκτίμησε ο κ. Στουπής ότι θα συντομευθεί το διάστημα αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο της πραγματογνωμοσύνης, στο ασφάλιστρο και στην αλλαγή του εσωτερικού κανονισμού του οργανισμού.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ζήτησε την επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων, τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου κανονισμού ο οποίος θα καλύπτει πλήρως τους κινδύνους για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο και τη δημιουργία χρονοδιαγράμματος για να γνωρίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι πότε θα πληρωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν.

Τέλος ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα για αλλαγή στις ασφαλιστικές καλύψεις προκειμένου να αποζημιώνονται κίνδυνοι που είναι υφιστάμενοι αλλά δεν προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό του ΕΛΓΑ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συνεταιρισμών, γεωτεχνικοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ