ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ EXALCO ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

 

Ανακοίνωση – καταγγελία για εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της “exalco”  καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου νομού Λάρισας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σταματημό δεν έχουν τα ατυχήματα που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας! Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας καταγγέλλει ακόμα ένα εργατικό ατύχημα,  το οποίο αυτή τη φορά συνέβη στο εργοστάσιο της EXΑLCO στη Γυρτώνη, την περασμένη Δευτέρα. Ένας συναδελφος μας μεταλλεργάτης κινδυνεύει να χάσει το πόδι του. Το ατύχημα προήρθε από τα ελλειπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που υπάρχουν στους χώρους εργασίας, κάτι το οποίο είναι συχνό φαινόμενο.

Τα ατυχήματα δεν είναι ευθύνη των εργατών και σίγουρα κανείς μας δεν μπορεί να πιστεύει ότι δεν θα είναι αυτός ο επόμενος.

Όσο  η διαδικασία της  παραγωγής εξυπηρετεί το συμφέρον της εργοδοσίας, όσο κινείται στα γρανάζια δηλαδή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής με στόχο την επίτευξη του συνεχούς και αυξανόμενου κέρδους με την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ανεξέλεγκτες υπερωρίες, αυτά τα ατυχήματα δεν θα έχουν σταματημό.

Για να παύσει η ζωή μας να είναι αναλώσιμο υλικό στην μηχανή τους, χρειάζεται οργάνωση, αγώνα και ενότητα όλων των εργατών στο σωματειο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε σαν εργαζόμενοι να διεκδικήσουμε όχι μόνο καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, αλλά ζωή και μισθους που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ευχόμαστε τα καλύτερα στο συνάδελφό μας για την υγεία του και καλούμε όλους τους συναδέλφους μεταλλεργάτες να συσπειρωθούν στο σωματείο τους”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ