Κάλεσμα του Ε.Κ. Λάρισας για την απεργία

Το ΕΚΝΛ, καλεί όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να δώσουν μαζικά το παρών στην σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, ενάντια στην βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε, τρόικας, που σαρώνει το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, ΣΣΕ, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Εργαζόμενοι, η οργάνωσή μας, η πάλη μας, η ταξική συνειδητοποίηση σήμερα είναι κατώτερη των απαιτήσεων, κατώτερη της επίθεσης που δεχόμαστε. Για αυτό επιβάλλεται να δυναμώσει η ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι  μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε, όταν ο καθένας είναι μόνος.

   Το ΕΚΝΛ σας καλεί να συνταχθείτε με το ΠΑΜΕ και όχι με τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, να δυναμώσουμε την οργάνωση μας και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Όλοι και όλες με ένα σύνθημα:

         Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τους εργαζόμενους.

Να δώσουμε τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας από το πρωί με την περιφρούρησή της έξω από τους μεγάλους χώρους δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, το μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΝΔ, αλλά και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ψευτιά και την παραπληροφόρηση.

Να δώσουμε μαζικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, περιφρουρώντας την από κάθε προβοκατόρικη ενέργεια, κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και αποπροσανατολισμού που μπορεί να επιχειρηθεί από δυνάμεις που θέλουν να πλήξουν την ταξική γραμμή και δράση του ΕΚΝΛ και του ΠΑΜΕ, με βρώμικες μεθόδους.

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

–          Δουλειά για όλους, μόνιμη και σταθερή.

–          Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα.

–          Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.

–          Παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

–          Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα των ΒΑΕ.

–          Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες.

–          Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του 13ου και 14ου μισθού.

–          Κατάργηση των αντιασφαλιστικών κι αντεργατικών νόμων, όπως 3863 και 3846.

–          Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ.

–          Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

–          Μείωση 30% της τιμής στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ.

–          Φορολογία του κεφαλαίου με 45%

–          Κατακόρυφες μειώσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, μαθητές και σπουδαστές.

Όλοι στην απεργία στις 11 Μάη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία στις 10 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ