ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ O ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ 

O Μορφωτικός Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος Michael Hautchamp επισκέφτηκε χθες τη Λάρισα και συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, στο Μύλο του Παππά.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Hautchamp επισκέπτεται την πόλη και την Αντιδημαρχία, μόλις μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς υπάρχει όπως τόνισε, στενή και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Ο κ. Hautchamp συνεχάρη το Δήμο για την απόφασή του να διεκδικήσει η πόλη τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, εκφράζοντας τη θερμή υποστήριξή του υποσχόμενος να συνεισφέρει με κάθε τρόπο για την επίτευξη του εγχειρήματος.

Εξάλλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον καλλιτεχνικό διευθυντή της υποψηφιότητας Γιώργο Βουλγαράκη και στον εκτελεστικό διευθυντή της Γιώργο Σάρλη που ήταν παρόντες στη συνάντηση, διατυπώνοντας την πεποίθηση ότι η Λάρισα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την ευόδωση αυτού του υψηλού στόχου, Για του λόγου το αληθές, υπέγραψε στο βιβλίο της συλλογής υπογραφών της υποψηφιότητας.

Ο κ. Σάπκας δώρισε στον κ. Hautchamp το λεύκωμα “Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα”, την έκδοση του Δήμου “Λάρισα 8.000 χρόνια” και το μπλουζάκι για την υποψηφιότητα της πόλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ