Αυξήσεις φωτιά επιβάλει η ΔΕΥΑ Τυρνάβου

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου ασκεί η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με αφορμή την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου για νέες αυξημένες τιμές στο νερό, αλλά και για την επιβολή τέλους αποχέτευσης στους καταναλωτές του Αμπελώνα και του Αργυροπουλίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για αυξήσεις φωτιά που αποφασίστηκαν με τη συναίνεση των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ στη διοίκηση της επιχείρησης. Στην ανακοίνωση της παράταξης τονίζονται τα εξής;

«Δεν έχουν περάσει πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και η στηριζόμενη από το ΠΑΣΟΚ, νέα Δημοτική Αρχή Τυρνάβου του κ. Μαλάκου έδειξε ξεκάθαρα το αντιλαϊκό πρόσωπό της.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ΄Υδρευσης- Αποχέτευσης Τυρνάβου ΔΕΥΑΤ με τη στήριξη και ψήφιση του εκπροσώπου της παράταξης του κ. Νασίκα στηριζόμενη από τη ΝΔ αποφάσισαν την υπέρογκη αύξηση του νερού 40-80% και επιβολή προσαύξησεις στην τιμή του νερού για την αποχέτευση σε Αμπελώνα και Αργυροπούλι στο 80%.(η αύξηση του νερού στον Αμπελώνα θα είναι: από 0,25 που ήταν το κυβικό σε 0,45 και στο σύνολο των κατοίκων μέχρι τώρα ήταν 0,41 λεπτά έως 70 κυβικά, τώρα αυτό μειώνεται στα 50 και έτσι ένα νοικοκυριό που θα έχει 51 κυβικά θα πληρώνει 0,60 λεπτά το κυβικό και στην περιοχή του Αμπελώνα 0,66).

Εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης όπου οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και γενικά τα λαϊκά στρώματα έχουν γονατίσει από τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, η Δημοτική Αρχή με τη στήριξη της παράταξης του κ. Νασίκα, πιστοί στην αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων τους που τους στήριξαν, επιβάλλουν  επιπρόσθετη άγρια φορολογία, μέσω των τιμών του νερού και φόρων της αποχέτευσης στις λαϊκές οικογένειες του Δήμου μας.

Η απόφασή τους αυτή ξεσκεπάζει πολύ γρήγορα αυτό που έλεγε το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι οι συνδυασμοί αυτοί θα πρέπει να καταδικαστούν και στην πρώτη και στη δεύτερη Κυριακή. Γιατί είναι οι συνδυασμοί, που όποιος και αν είναι στην πλειοψηφία του δήμου, θα εφαρμόσει κατά γράμμα τον αντιλαϊκό «Καλλικράτη» και θα επιδοθεί σε άγρια φορολογία στο λαό για κάθε υπηρεσία που θα του παρέχει.

Ταυτόχρονα προβάλαμε την ανάγκη στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλαγή συσχετισμού δύναμης, εκλογή κομμουνιστών δημάρχων και δημοτικών  συμβούλων, όπου μαζί με το ταξικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα να αναπτυχθεί η πάλη για πλήρη κατάργηση των δημοτικών τελών και κάθε τέλους και φόρου σε νερό, αποχέτευση, αθλητισμό, πολιτισμό, παιδεία και υγεία.

Η απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι στο εισόδημά τους, όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι ο δρόμος του αγώνα για την συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής, την αντεπίθεση, τη λαϊκή συμμαχία για μια άλλη πολιτική προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»Τυρνάβου και οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι θα πάρουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης του λαού του Τυρνάβου και οργάνωσης του αγώνα σε όλα τα επίπεδα.  Καλούμε το λαό του Δήμου Τυρνάβου να παλέψουμε άμεσα για :

-Να μην περάσει καμία αύξηση στα τέλη νερού και καμία επιβολή προσαύξησης των  τελών ύδρευσης  κατά 80% για την αποχέτευση. Να καταργηθεί σε όλο το Δήμο Τυρνάβου το 80%   των τελών  προσαύξησης για την αποχέτευση.

-Την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων (11,5 δις ευρώ παρακρατηθέντα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ). Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους, στους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουν αφαιρεθεί άμεσα ή έμμεσα από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.

-Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης των δήμων και περιφερειών για τη λειτουργία των υπηρεσιών των λαϊκών αναγκών. Δε συμβιβαζόμαστε με τους σημερινούς εξευτελιστικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Την επιβολή φορολογίας 45% στο μεγάλο κεφάλαιο και στην εκκλησιαστική περιουσία.

-Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στα οικιακά τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ στην εκπαίδευση και την υγεία.

-Την απαλλαγή από την φορολογία για τη λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 4.000 και 5.000 για κάθε παιδί.

.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ