ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: «ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ»

Ανακοίνωση με την οποία ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου για την απόφασή της να μην επιτρέψει σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία να κάνουν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο «Μαξίμ» εξαπολύει η παράταξη «Δράση Πολιτών.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Στέλιος Ροντούλης, Θεόδωρος Λάππας και Ανδρέας Ξηρομερίσιος αναφέρονται τα εξής:

Η ομαδούλα που διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Οι παρεκτροπές τους αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη, ενώ και οι γκάφες τους βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, προκαλώντας την θυμηδία των εχεφρόνων πολιτών.

Τελευταίο κρούσμα η απαγόρευση της  χρήσης του ΜΑΞΙΜ από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου. Η ντιρεκτίβα  αυτή του κ. Κουλιού άφησε εμβρόντητη την τοπική κοινωνία και κυριολεκτικά αποκαρδίωσε του γονείς των μικρών Τυρναβιτών για την ποιότητα και το επίπεδο της Δημοτικής Αρχής.

Βεβαίως, ως νεομνημονιακός γενίτσαρος, ο κ. Κουλιός επικαλείται λόγους οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου. Πρέπει, όμως, να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος με θέρμη υπερασπιζόταν την απόφαση του κ. Σαρχώση για την μεταφορά του 1.300.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ταμειακές ανάγκες της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επίσης, πρέπει να του θυμίσουμε ότι ο ίδιος με πάθος υπερασπιζόταν την μεταφορά λαθρομεταναστών από την Αθήνα στον Τύρναβο, πάλι για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προφανώς, για τους λαθρομετανάστες υπήρχαν διαθέσιμα από τον Δήμο κονδύλια, ενώ για τους μικρούς Τυρναβίτες δεν «υπάρχει σάλιο» κατά τον κ. Κουλιό.

Πρέπει, όμως, να αντιληφθεί, επιτέλους, ο εν λόγω κύριος ότι δεν διαχειρίζεται την προσωπική του περιουσία, ώστε να του επιτρέπονται και οι μέγιστες ανοησίες. Το ΜΑΞΙΜ ανήκει σε όλους τους Τυρναβίτες και δεν είναι επιτρεπτό να το διαθέτει κατά βούληση ο κάθε αδαής αντιδήμαρχος, που φαίνεται, μάλιστα να καβάλησε και το καλάμι.

Εξάλλου, οι εκδηλώσεις των μικρών παιδιών στο ΜΑΞΙΜ, εκτός του ότι προσφέρουν στα ίδια και στους παιδαγωγούς μεγάλη ικανοποίηση και χαρά, αποτελούν πραγματική γιορτή για τους γονείς, καθώς αισθάνονται υπερηφάνεια βλέποντας τα βλαστάρια τους να αναπτύσσουν τα πολυποίκιλα ταλέντα τους.

Οι υποδομές πολιτισμού του Δήμου δεν έγιναν, για να ικανοποιεί ο κάθε ‘’θολοκουλτουριάρης φουλαροφόρος’’ την ματαιοδοξία του. Έγιναν, για να εξυπηρετούν τις υπαρκτές λαϊκές ανάγκες πολιτιστικής έκφρασης,ιδιαιτέρως δε της νεότητας. Συνεπώς, το ΜΑΞΙΜ είναι κτήμα όλων και όχι τσιφλίκι του Κουλιού και του Σαρχώση.

Έτσι, η «Δράση Πολιτών» καταγγέλλει με σφοδρότητα το ατόπημα της δημοτικής αρχής του κ. Σαρχώση και ζητά την ανάκληση της απαγόρευσης του κ. Κουλιού, επισημαίνοντας ότι επί του προκειμένου θέματος δεν υπήρξε καμιά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι η απαγόρευση είναι μια έωλη, αυθαίρετη και τυχάρπαστη προσωπική απόφαση ενός αντιδημάρχου που αρέσκεται να το παίζει ‘’χαλίφης στη θέση του χαλίφη’’.

Εν κατακλείδι, όμως, αξίζει να αναλογισθούμε ότι το προεκλογικό σύνθημα του κ. Σαρχώση ήταν ‘’στροφή στον πολίτη’’. Δυστυχώς, τώρα, μετά τις εκλογές, στις οποίες με ψεύδη και ‘’φούμαρα’’ υφήρπασαν την ψήφο των δημοτών, οι αθεόφοβοι επικεφαλής της ‘’Συνπολιτείας’’ δεν σέβονται ούτε τα δικά τους συνθήματα. Έτσι, ανερυθρίαστα έχουν μετατρέψει την ‘’στροφή στον πολίτη’’ σε ‘’αποστροφή για τον πολίτη’’.

Γι’ αυτό και ο κόσμος του Τυρνάβου γρήγορα τους κατάλαβε, γρήγορα τους μπούχτισε και γρήγορα τους στρέφει τα νώτα. Τον έχουν τρελλάνει με τις πολλές στροφές τους. Οι κωλοτούμπες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ