ΝΤΡΟΠΗ…

Σε δεκαπέντε περίπου ημέρες ξεκινά στον Τύρναβο ένα από τα πιο σημαντικά επιστημονικά συνέδρια γλωσσολογίας το οποίο είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Τυρναβίτη φιλόλογο και γλωσσολόγο Αχιλλέα Τζάρτζανο.

000_0280Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμή του στην είσοδο της πόλης έχει τα κακά του χάλια. Υπάρχουν πλάκες στο δάπεδο ξεκολλημένες και μάλιστα κάποιες πρέπει να έχουν φύγει από τη θέση τους εδώ και δύο – τρία χρόνια χωρίς να έχει φροντίσει κάποιος να τις επαναφέρει στη θέση τους.

Η προτομή είναι λερωμένη και σαν να μην έφτανε αυτό κάποιοι φρόντισαν να αφήσουν το αποτύπωμά τους γράφοντας με μαρκαδόρο στη στήλη.

Ας ελπίσουμε ότι οι σύνεδροι που θα έλθουν από διάφορα σημεία της Ελλάδας δεν θα δουν το άγαλμα σε αυτά τα χάλια γιατί αν μη τί άλλο είναι ντροπή για όλους μας και προσβολή για τον Αχιλλέα Τζάρτζανο.

Μη χάνετε καμία σημαντική είδηση του Paidis.com
Προσθέστε το στις Αγαπημένες Πηγές της Google, ώστε να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις μας στο Google Discover.
Προσθήκη του Paidis.com
Στη σελίδα που θα ανοίξει, πατήστε δίπλα στο Paidis.com για να ολοκληρώσετε την προσθήκη.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το https://paidis.com/ και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

▌ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ