Ανοικτή επιστολή για το Πανεπιστημιακό

Πολίτες της Λάρισας (τα ονόματά τους στη διάθεση του blog)  που ανησυχούν για την κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αποφάσισαν να παρέμβουν με επιστολή τους ευελπιστώντας ότι οι αρμόδιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου. Στην ανοικτή αυτή επιστολή τους αναφέρουν:

“Ανήσυχοι και αμήχανοι οι πολίτες της Λάρισας παρακολουθούμε από τα μέσα ενημέρωσης, όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και εκφράζουμε την αγωνία μας. Έχουμε την αίσθηση ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του υποσκάπτει το κύρος του Ιδρύματος και το οδηγεί κατ’ ανάγκη σε δυσλειτουργία και υποβάθμιση.

Όσοι χρειάστηκε να δεχθούν τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται, επί μία δεκαετία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν

το σύγχρονο περιβάλλον

την ανθρώπινη συμπεριφορά

τη στελέχωσή του από κορυφαίους επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση και σοβαρό επιστημονικό, αλλά και ιδιαίτερα, ερευνητικό έργο

τις πρωτοποριακές εξετάσεις, επεμβάσεις και θεραπείες.

Οι κοινές, σε πλήθος συμπολιτών, διαπιστώσεις αυτές μας κάνουν να αισθανόμαστε, πέραν της τοπικής υπερηφάνειας, ασφάλεια και ένα αίσθημα πολιτισμού στη διαβίωσή μας. Νοιώθουμε ανακούφιση που δεν χρειάζεται πλέον να ταξιδέψουμε προς μεγαλύτερα κέντρα, αλλά αντιθέτως έρχονται να νοσηλευθούν στην πόλη μας ασθενείς, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Η ποιότητα του επιστημονικού δυναμικού και των επιτευγμάτων του – τα οποία αναγνωρίστηκαν και με την πρόσφατη υψηλότατη βαθμολόγηση μεταξύ όλων των αντίστοιχων Ιδρυμάτων της χώρας – έρχονται σε αντίθεση με τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργούνται, από όσα παρακολουθούμε να προβάλλονται το τελευταίο διάστημα, κάτι που γεννά εύλογα ερωτήματα.

Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι πλούτος για την κοινωνία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, τον οποίο έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε.

Ας σταματήσει επιτέλους η υποβάθμισή του και οι απώλειες όπως, μεταξύ των άλλων, αυτή της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου για τη ΜΕΘ παίδων.

Είναι απαραίτητο, όλοι οι πολίτες, είτε έχουν σχέση με τον χώρο είτε όχι, να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με την αρμόζουσα ευαισθησία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ