“Φωτιά” το νερό στο δήμο Τυρνάβου

Αυξήσεις φωτιά στην τιμή του νερού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του Τυρνάβου με τις παρατάξεις των κ.κ. Μαλάκου και Νασίκα να συμφωνούν στη νέα τιμολογιακή πολιτική, που είχε αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού που θα ισχύσουν  άμεσα αφορούν κυρίως τους κατοίκους του πρώην δήμου Αμπελώνα, αλλά και των δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην δήμου Τυρνάβου. Αντίθετα ελάχιστη θα είναι η αύξηση για τους κατοίκους του Τυρνάβου, που ήδη πληρώνουν ακριβά το νερό. Αν και στον Τύρναβο αναμένεται να γίνει ηυποχρεωτική η καταβολή του τέλους υπονόμων που επίσης θα ανεβάσει το λογαριασμό.

Βάσει της απόφασης που επιβάλει ενιαία τιμή νερού σε όλο το δήμο για καταναλώσεις:

από 1 έως 50 κ.μ. νερού η τιμή θα είναι 0,41 ευρώ το κυβικό

από 51έως 70 κ.μ. νερού η τιμή θα είναι 0,61 ευρώ το κυβικό

από 71 έως 100 κ.μ. νερού η τιμή θα είναι 0,80 ευρώ το κυβικό

από 100 και πάνω κυβικά η τιμή θα είναι 1,05 ευρώ το κυβικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική τιμή κατανάλωσης θα επιβληθεί και το τέλος 80% που πληρώνουν στον Τύρναβο και το οποίο προορίζεται για αναπτυξιακά έργα της ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

Πρακτικά η αύξηση της τιμής για μια οικογένεια στον Αμπελώνα που καταναλώνει περίπου 110 κ.μ. νερό το τρίμηνο,  κυρίως τη θερινή περίοδο, με δεδομένο ότι οι περισσότερες προτιμούν να καλλιεργούν ένα μικρό μπαχτσέ ή να έχουν γκαζόν στην αυλή τους σημαίνει ότι θα πληρώσει 120 ευρώ το τετράμηνο ενώ με το παλιό τιμολόγιο θα πλήρωνε 30 ευρώ.

Για καταναλώσεις μέχρι 100 κ.μ. θα πληρώσει περίπου 95 ευρώ ενώ θα πλήρωνε 25 με το παλιό τιμολόγιο.

Εξυπακούεται ότι για μεγαλύτερες καταναλώσεις θα κληθεί να βάλει το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη, ενώ για καταναλώσεις ακόμη και 70 κ.μ. που θα είναι το χειμώνα αντί 15 ευρώ που πλήρωνε θα πληρώνει από εδώ και στο εξής 60 ευρώ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ