«ΝΑΙ» ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΙ ΕΝΟΧΕΣ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, διοργάνωσε εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Λάρισα στις οποίες  μητέρες από αυτές τις πόλεις θήλασαν την ίδια ώρα δημόσια τα παιδιά τους.

θηλ3 θηλ2 θηλ4Εκτός από την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, το μήνυμα της φετινής γιορτής είναι ότι «Θηλασμός και Εργασία» μπορεί να πετύχει.

Στη Λάρισα οι μητέρες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχυδρομείου συντονίστηκαν με μητέρες από άλλες πόλεις της Ελλάδας και θήλασαν ταυτόχρονα τα παιδιά τους σε μία γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

To 1992 καθιερώθηκε διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Αυγούστου από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF.

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει».

Στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα, όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της.

Στις συμμετέχουσες μοιράστηκαν βραχιολάκια που φτιάχτηκαν ειδικά για αυτή τη μέρα ώστε να αποτελέσουν σύμβολο και μαζί προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον θηλασμό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ