ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στις 11 το πρωί αύριο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο αγροτών με τρακτέρ στην πλατεία του Τυρνάβου. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν οι συνεταιρισμοί και αγροτικοί σύλλογοι της επαρχίας. Οι διοργανωτές όρισαν σημεία προσυγκέντρωσης στις 10 π.μ.

για τα τρακτέρ στην Τούμπα για τους αγρότες από Αμπελώνα και Δένδρα, στα εξοχικά για τους αγρότες από το Δαμάσι και στο πρατήριο Τσιγάνη για αγρότες από Αργυροπούλι, Ροδιά, Δελέρια και Τύρναβο. Σε ανακοίνωση – κάλεσμα τονίζονται τα εξής:

“Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες, κτηνοτρόφοι,

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά τα πρώτα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου μνημονίου, προετοιμάζονται οι νέοι εφαρμοστικοί νόμοι. Καμιά αυταπάτη!!! Δεν θα υπάρχει ουσιαστική φορολογική ελάφρυνσή σου και με αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με τ’ άλλα που ετοιμάζει η ΝΔ ως αντιπολίτευση. Φοροκαταιγίδα φέρνουν σε βάρος σου. Δεν θα γλυτώσεις τη θηλιά των δανείων, των εισφορών, την εκμετάλλευση του μόχθου σου από τους μεγαλέμπορους, τους βιομήχανους, προμηθευτές και άλλους. Δε θα γλυτώσεις από τους πραγματικούς ανταγωνιστές σου τις μεγάλες καπιταλιστικού τύπου αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις οποίες κυρίως πηγαίνει το χρήμα της ΚΑΠ.

Ανταγωνιστής σου δεν είναι αυτός που συμπληρώνει το έτσι κι αλλιώς περιορισμένο εισόδημά του και από την αγροτική δουλειά. Γι αυτό δε θα σωθείς αν περιοριστεί και πάλι ο αριθμός αυτών που παίρνουν επιδότηση, αν γίνουν πιο αυστηρά τα κριτήρια για το χαρακτηρισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ, με την ΚΑΠ, ότι κι αν ψάχνουν ότι κι αν κάνουν, εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο στην αγροτική παραγωγή, στη βιομηχανία, στο εμπόριο, στις τράπεζες, στην εκμετάλλευση της γης. Για τα δικά τους κέρδη κάνουν διαπραγματεύσεις, δανείζονται, φτιάχνουν νόμους. Η επερχόμενη επίθεση του κεφαλαίου της ΕΕ και της κυβέρνησής τους, αναδεικνύει την ανάγκη να παλέψουμε όλοι μαζί. Να γίνει πιο σταθερή η συνάντησή μας με την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα. Μαζί να προβάλουμε τα κοινά, ενιαία, λαϊκά ριζοσπαστικά μας αιτήματα. Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι και αυτοί θύματα των μνημονίων και των ίδιων πολιτικών. Έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας συμμαχία, την αλληλεγγύη- Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν.

Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντέδρασε πάλεψε, διεκδίκησε

ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ, ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΜΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Την μη φορολόγησα από το πρώτο ευρώ και τον τριπλασιασμό του ΟΓΑ.
  2. Την μη φορολόγηση στο τσίπουρο
  3. Την κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών στην αμπελοκαλλιέργεια.
  4. Ενίσχυση των κτηνοτρόφων και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων.

5-Άμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν φέτος.

6.Να υπάρξει ενίσχυση των παραγωγών που ζημιώθηκε το εισόδημά τους από το εμπάργκο στη Ρωσία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ