Ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ – ΦΑΡΣΑΛΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος στην επιστολή κατοίκων της Νίκαιας για την οδό Φαρσάλων, ξεκαθαρίζοντας ότι τα προβλήματα της κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών από το χωριό θα ξεπεραστούν μόλις ολοκληρωθεί ο νέος δρόμος Λάρισας – Φαρσάλων που παρακάμπτει τη Νίκαια.

Αναλυτικά ο κ. Νασιακόπουλος επισημαίνει:

“Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Απαντώντας στην επιστολή σας που μου κοινοποιήσατε με θέμα την κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, κυρίως των φορτηγών αυτοκινήτων μεγάλου φορτίου επί της οδού Φαρσάλων, έχω να επισημάνω τα εξής:

Η δημοτική αρχή συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από τη διέλευση των βαρέων οχημάτων εντός του οικισμού της Νίκαιας. Ο θόρυβος, η αυξημένη εκπομπή καυσαερίων, ο κίνδυνος για τροχαία ατυχήματα και γενικότερα οι συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών είναι υπαρκτές. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Νίκαια είναι από τους ελάχιστους οικισμούς όπου ένας δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας διέρχεται από το κέντρο του.

Η μόνη λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι να κατασκευαστεί το ταχύτερο δυνατό ο δρόμος Λαρίσης Φαρσάλων ο οποίος θα παρακάμπτει τη Νίκαια. Ο δρόμος αυτός έχει σχεδιασθεί στη δυτική πλευρά του οικισμού. Έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από το περιφερειακό συμβούλιο της περιφέρειας Θεσσαλίας και επίκειται η οριστικοποίηση των όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Ευελπιστώ ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε θετικές εξελίξεις σχετικά με το θέμα. Όταν οριστικοποιηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι  θα συνταχθεί η μελέτη εφαρμογής για να προχωρήσει το έργο. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή και θα επιλύσει το πρόβλημα του οικισμού της Νίκαιας.

Δυστυχώς όμως, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει ο τόπος μας, οι ρυθμοί με τους οποίους προχωράει η μελέτη του έργου είναι ιδιαίτερα αργοί.

Εγώ προσωπικά κατανοώντας, την αναγκαιότητα του έργου, επισκέφθηκα επανειλημμένα το υπουργείο με στόχο να πιέσω, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου,  την επίσπευση των διαδικασιών για την έναρξη του έργου κάτι που θα κάνω και στο άμεσο μέλλον.

Να σας θυμίσω ότι η απόφαση για την οριστική χάραξη του έργου πάρθηκε το 2003 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα για την υλοποίησή του. Σας διαβεβαιώνω ότι η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας θα πιέσει το κεντρικό κράτος και για την άμεση έναρξη και ολοκλήρωση του έργου. Άλλη λύση δεν υπάρχει για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος  της διέλευσης βαρέων οχημάτων από το κέντρο της Νίκαιας.

Όσον αφορά το όριο ταχύτητος σας ενημερώνω ότι είναι 50 Km όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ. Το θέμα είναι ότι το όριο αυτό παραβιάζεται συχνά από τους οδηγούς των ΙΧ αυτοκινήτων και τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων. Έχουμε κάνει ενέργειες για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και την τήρηση του ορίου ταχύτητας.

Κλείνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις υποδείξεις σας και να τονίσω ότι η δημοτική αρχή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα αιτήματα των πολιτών και συντάσσεται μαζί τους για την εξεύρεση οριστικών λύσεων. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του οικισμού μας είναι υπόθεση όλων μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ