48ωρη απεργία ενάντια στο μεσοπρόθεσμο

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη μάχη. Η 48ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου δεν είναι ακόμη μια απεργία. Όχι μόνο γιατί η κάθε απεργία δεν είναι ίδια με την άλλη, αλλά γιατί σήμερα ήμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη περίοδο”, ανέφεραν  τα στελέχη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρoυ Λάρισας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,… στην οποία απηύθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής τόσο στην απεργία, όσο και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ΠΑΜΕ και ΕΚΛ τις δύο ημέρες της απεργίας στις 10 π.μ..

«Απευθυνόμαστε στον εργάτη που καθημερινά σφιγμένος από την αγωνία για το αύριο πηγαίνει στην δουλεία του, φορτωμένος στην πλάτη του δεκάδες προβλήματα προσπαθεί να ισορροπήσει. Τον καλούμε ρωμαλέα να σταθεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αγέρωχα και χωρίς δισταγμούς να απαντήσει σε αυτούς που τον προκαλούν. Σε όλους αυτούς που τον καλούν να γονατίσει δήθεν από πατριωτικό συμφέρον. Σε αυτούς που τον γεμίζουν καθημερινά φτώχεια κι εξαθλίωση. Δηλαδή στην πλουτοκρατία, στην κυβέρνηση, στην τρόικα. Τον καλούμε την ημέρα που όλοι αυτοί,  θα διαπράττουν την νέα συνέχεια του εγκλήματος σε βάρος μας στην βουλή να επιβάλλουμε με την 48ωρη απεργία μας νεκρική σιγή στα εργοστάσια ,εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια, τα πάντα», τονίστηκε χαρακτηριστικά από τα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Όπως ανέφεραν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αγωνιστούν:

– Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων.

– Για να ανοίξουμε τον δρόμο, μέσα από τους αγώνες μας , ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους, ψηφίσουν αυτά τα μέτρα να τα καταργήσουμε, να τα ματαιώσουμε στην πράξη.

«Θέλουμε να τελειώνουμε με το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές, τα συμφέροντα των οποίων διαχειρίζονται οι διάφοροι διαχειριστές.

Μέσα από τον ταξικό κι οργανωμένο αγώνα μας να στείλουμε το μήνυμα «ότι είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς,

Να αποδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και όλα τα κόμματα διαχειριστές των συμφερόντων του κεφαλαίου και υπερασπιστές των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και μηχανισμών όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Να βελτιώσουμε τους συσχετισμούς υπέρ μας και σε βάρος τους.

Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να καθορίζεται από τη θέληση των εκμεταλλευτών μας. Να αποκτήσουμε δύναμη, να επιβάλλουμε τα δίκια μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι θα υπάρξουν προσυγκεντρώσεις στο Εργατικό Κέντρο 9:30πμ και τις δύο ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ