Πώς θα σας πληρώσουμε ρε;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Νέο πακέτο μέτρων που θα βγάλει δήθεν την Ελλάδα από την κρίση και θα την οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης ανακοίνωσε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών, ακολουθώντας χωρίς καμία απόκλιση το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει ο προκάτοχός του πάντα σε συμφωνία με τους δανειστές της χώρας… Και το νέο πακέτο έχει στο στόχο του τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες, αφού όλα τα προηγούμενα μέτρα είχαν ξεζουμίσει τους έχοντες και κατέχοντες και στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης στην κυβέρνηση σκέφτηκαν ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουν οι φτωχοί και οι μικρομεσαίοι.

Ανερυθρίαστα οι κύριοι της κυβέρνησης αποφάσισαν ότι ένας εργαζόμενος που παίρνει 600 ευρώ του μήνα έχει και περίσσευμα οπότε μπορεί να πληρώσει φόρο στο κράτος, ενώ μια οικογένεια με δύο μισθοσυντήρητους είναι πλούσια και πέραν του φόρου θα πληρώσει και έκτακτη εισφορά. Τώρα είναι βέβαιο ότι θα κοιμούνται ήσυχοι αφού κατόρθωσαν να λύσουν το πρόβλημα της χώρας και περιμένουν πώς και πώς την επόμενη εβδομάδα να ψηφιστεί το πρόγραμμά τους ώστε να πάνε στις Βρυξέλλες και να απλώσουν το χέρι για να πάρουν την 5η δόση του δανείου που αντί να πάει για τις ανάγκες της χώρας θα πάει για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών.

Δυστυχώς οι κύριοι κυβερνώντες δεν κατάλαβαν ή κάνουν ότι δεν κατάλαβαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν την ίδια αδιέξοδη πολιτική που συνοψίζεται στη φράση έχω βρει κορόιδα και τα αρμέγω, πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Που θα τα βρουν οι πολίτες κύριοι της κυβέρνησης για να σας πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές, τους φόρους για εισοδήματα από 8.000 ευρώ και πάνω όταν τους έχετε κόψει τους μισθούς, τους αυξήσατε την έμμεση φορολογία, επιβάλατε νέους φόρους και τέλη, αυξήθηκε η ΔΕΗ, η ύδρευση και ο πληθωρισμός έκανε ακόμη και τα είδη βασικής ανάγκης απλησίαστα;

Από πού θα κόψει πάλι ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο μικροεπαγγελματίας, ο έμπορος, για να πληρώσει τις δικές αδιέξοδες πολιτικές και τις ηλίθιες επιλογές που οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου ύφεση και τον μισό πληθυσμό στην ανεργία και στην απόγνωση.

Μήπως πήρατε χαμπάρι ότι τα μέτρα που ανακοινώσατε ακυρώθηκαν από την ανακοίνωσή τους και μόνο αφού είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας;

Καταλάβατε άραγε γιατί οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και όπου βλέπουν πολιτικό τον παίρνουν με τις τομάτες και τα γιαούρτια;

Συνεχίστε να κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου και είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα σας ξυπνήσουν με τις φωνές και τις αντιδράσεις τους.

Ετσι και αλλιώς εσείς κατορθώσατε με την πολιτική τους να τους βγάλετε στο δρόμο και πλέον είναι βέβαιο ότι οι αντιδράσεις δεν θα σταματήσουν εκτός και αν αλλάξετε πολιτική.

Σταματήστε την καραμέλα περί μονόδρομου, αφού όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν τολμήσατε μέχρι σήμερα να αγγίξετε τους φοροφυγάδες, δεν αγγίξατε τους έχοντες τον πραγματικό πλούτο, δεν πατάξατε τη διαφθορά, τα πιράνχας στο ΕΣΥ και στα δημόσια έργα συνεχίζουν το πάρτι, δεν ακουμπήσατε την εκκλησιαστική περιουσία, δεν περιορίσατε τη σπατάλη στο δημόσιο, δεν εξορθολογήσατε τις δαπάνες στις ΔΕΚΟ, επιτρέπετε την παραπαιδεία ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς, αφήνετε τα παραμάγαζα μέσα στα νοσοκομεία και γενικά δεν διορθώσατε τίποτα από όλα αυτά που κάνουν τους Ελληνες να ντρέπονται που ζούνε στην Ελλάδα.

Εσείς κύριοι της κυβέρνησης επιλέξατε τον εύκολο δρόμο της καταδυνάστευσης του λαού, της εξαθλίωσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, της χρεοκοπίας των μικρομεσαίων και της ερήμωσης της υπαίθρου. Μπράβο σας.

Αλλά δυστυχώς για τους πολίτες έχετε απέναντί σας μια εξίσου άθλια αξιωματική αντιπολίτευση που αν και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα εφαρμόσει την ίδια ίσως και χειρότερη πολιτική, προτιμά να φωνασκεί για να θολώσει τα νερά ελπίζοντας σε γρήγορη επάνοδο στην εξουσία, για να σταματήσει τις σπατάλες, να εμπεδώσει την αξιοκρατία, να φέρει ανάπτυξη, όπως ακριβώς έκανε την περίοδο 2004 – 2009, όταν και λάκισε από την εξουσία, κατανοώντας τα αδιέξοδα της πολιτικής της.

Οσο για την αριστερή αντιπολίτευση αντί να ορθώσει δυναμικό προγραμματικό λόφο προς το παρόν το ένα κομμάτι της κρύβεται πίσω από τους αγανακτισμένους, το δε άλλο παραμένει αγκυλωμένο σε ιδεοληψίες και δογματισμούς μιας άλλης εποχής προκαλώντας στους πολίτες θυμηδία, ακόμη – ακόμη και αγανάκτηση για την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και του λαϊκού κινήματος.

Οσο για το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, δεν είναι να τους παίρνει στα σοβαρά κάποιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ