ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Σε παραδοσιακό φαρμακείο των αρχών του προηγούμενου αιώνα εξελίχθηκε ο χώρος του ολοημέρου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

farmak2Προσομοιώνοντας τις πρακτικές της Ιπποκράτειας και Γαληνικής φαρμακευτικής οι μαθητές του Β΄1 του 4ου Δημοτικού υπό την καθοδήγηση των φαρμακοποιών κ. Ηλία Καμπελή ( Msc Φυτοθεραπείας και Αρωματοθεραπείας) και Ρασέλ Κοέν (Msc Phd Βιοχημείας) παρασκεύασαν φαρμακευτικές αλοιφές αναμειγνύοντας κερί, φυσικά αρώματα και άλλες ύλες. Οι μικροί μαθητές φορώντας ποδιές συμμετείχαν ενεργά στην παρασκευή κηραλοιφής με λεβάντα και ευκάλυπτο, την οποία πήραν ως δώρο για την οικογένειά τους.

Προηγήθηκε παρουσίαση των μυστικών της βοτανοθεραπείας (θεραπευτική με τη χρήση αιθέριων ελαίων από βότανα ) με διαφάνειες. Οι δύο επιστήμονες  συζήτησαν με τους μαθητές τεχνικές εφαρμογής με απλό τρόπο της Ιπποκράτειας Φαρμακευτικής στην καθημερινή μας ζωή και μεθόδους αποφυγής ή πρόληψης των ασθενειών που παρατηρούνται συνήθως στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

Η όλη δραστηριότητα αυτή εμπλέκεται στο πλαίσιο του προγράμματος που οι μικροί μαθητές παρακολουθούν στην Ευέλικτη Ζώνη, « Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» .

Οι μαθητές παρακολούθησαν την δράση υπό την επίβλεψη της δασκάλας τους Γραμματής Καΐπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ