ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ-ΡΩΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Με βασικό θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετική εκδήλωση-συζήτηση με πρωτοβουλία της ΛΑΕ Λάρισας και ομιλητές τον πρώην υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη και τον πρώην Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Το διαχρονικό πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος είναι η ελλειμματικότητά του σε συνδυασμό με την άναρχη οικοδόμησή του και την άδικη κατανομή των βαρών», τόνισε στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ρωμανιάς , ο οποίος περιγράφοντας «παραμύθια της Χαλιμάς» εκ μέρους της κυβέρνησης υποστήριξε πως «στόχος για το 2016 είναι η εξοικονόμηση 1,8 δις, ενώ μέσα στο 2017 αναμένουμε μέτρα 4,5-5 δις καθώς οδηγούμαστε σε νέες μειώσεις της τάξης του 20%», προβλέποντας έτσι  μείωση του δημοσίου χρέους «με παράλληλη υπογραφή 4ου μνημονίου».

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Δ. Στρατούλης άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «εξυπηρέτηση» των σχεδίων Μέρκελ και μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο hot spot, περιέγραψε πολιτικό αδιέξοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών λόγω της πίεσης που δέχεται η κυβέρνηση από τις λαϊκές κινητοποιήσεις αλλά και από τις απαιτήσεις των δανειστών.

«Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να πράξουν το αυτονόητο ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα με παράλληλη υποχρεωτική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ε.Ε και επιβολή κυρώσεων σε χώρες-μέλη που παραβιάζουν κοινές αποφάσεις, αλλιώς η Ελλάδα θα πρέπει να ασκήσει βέτο», σχολίασε ο κ. Στρατούλης, ενώ αναφερόμενος στη ΛΑΕ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του paidis. com για το «άνοιγμα» συνεργασίας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δήλωσε με νόημα «δώσαμε εξετάσεις όταν διαχωρίσαμε τη θέση μας εγκαταλείποντας κυβερνητικές καρέκλες και προνόμια» χαρακτηρίζοντας θετική την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την οποία όπως είπε υπάρχουν ήδη κοινές δράσεις «για τη συγκρότηση ενός ισχυρού μετώπου αντιμνημονιακών δυνάμεων».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ