“ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ” ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ

Το θέμα του εργόσημου ώστε να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση στους αγρότες, έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ωστόσο συνάντησε την αδικαιολόγητη για τον ίδιο αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, με αποτέλεσμα να «ανάψουν τα αίματα» στη συζήτηση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Οι βουλευτές της ΝΔ τοποθετήθηκαν πως με τον τρόπο αυτό επιχειρεί η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία. Από την πλευρά του ο Λαρισαίος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αυτό αφορά τους παλιούς μετανάστες που εργάζονταν παράνομα στα χωράφια.

Ο κ. Κόκκαλης επισήμανε ότι πρόκειται για μία ευεργετική διάταξη για τον αγροτικό τομέα, αφού αφενός δίνει τη δυνατότητα φοροελάφρυνσης των αγροτών που φορολογούνται πλέον με βιβλία εσόδων – εξόδων, άρα το εργόσημο περνά στα έξοδα και αφετέρου απαλλάσσει τους αγρότες, από τα τσουχτερά πρόστιμα που ανέρχονται στα 10.000 ευρώ για παράνομη απασχόληση, ρυθμίζοντας ένα νομοθετικό κενό που υπάρχει στην ύπαιθρο τα τελευταία χρόνια.

Κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ για υποκρισία και λαϊκισμό, αφού χτυπούν στο ευαίσθητο εθνικό θέμα που είναι οι πρόσφυγες, παραβλέποντας ότι οι μετανάστες αυτοί έφτασαν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ που υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη και αποδέχτηκε στη συνέχεια η ΝΔ, η οποία μας άφησε στη χώρα της πρώτης εισδοχής δηλαδή στην Ελλάδα, μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς παρανομίας ως προς τις εργασιακές τους σχέσεις. Ωστόσο κατέληξε είναι κοινός τόπος στα χωριά ότι  επίλυσαν σημαντικά προβλήματα στην αγροτική οικονομία.

Με τον κ. Κόκκαλη συμφώνησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, τονίζοντας ότι το θέμα της απαλλαγής από τη φορολογία και της προσμέτρησης του εργόσημου και της απασχόλησης εργατών γης στα χωράφια, ώστε να προσμετράται ως έξοδο για τους αγρότες, είναι ένα ζήτημα που έχει τεθεί στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και αναμένεται εφόσον γίνει αποδεκτό να ανακουφίσει τους αγρότες φορολογικά, αλλά και να τους διασκεδάσει την αγωνία τους από την επιβολή τσουχτερών προστίμων….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ