MAYDAY: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ» ΤΡΟΠΟ!

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και το αίτημα για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας “mayday” για την επαναφορά των ΣΣΕ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠεριγράφοντας έναν εργασιακό μεσαίωνα αλλά και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ως αποτέλεσμα των μνημονίων ο δικηγόρος-εργατολόγος Παύλος Μαουσίδης υποστήριξε πως «τα 2 πρώτα μνημόνια πέτυχαν με χειρουργικό τρόπο την εργασιακή απορρύθμιση», ενώ αναφερόμενος στο 3ο μνημόνιο ο κ. Μαουσίδης αναφέρθηκε σε χαρακτηριστικές ασάφειες «που συνήθως ευνοούν την ισχυρή πλευρά και όχι τον εργαζόμενο».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του οικονομολόγου Χρόνη Ισαακίδη λόγω απρόοπτου κωλύματος, τοποθετήθηκε και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Χρήστος Γιαμπουράννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυσκολία κατάθεσης ν/σ για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κάτι που όπως είπε «πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο πάλης και αντίστασης για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ