ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Με την συμμετοχή 25 σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας και με πάνω από 2000 μαθητές ξεκινά την Παρασκευή 1 Απριλίου η «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας από 1 έως 15 Απριλίου.

Με  αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου»  οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, συγγραφείς και εικονογράφους παιδικής λογοτεχνίας, σε ένα υπέροχο ταξίδι στο κόσμο του παιδικού βιβλίου. Αναλυτικά την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές θα συναντηθούν:

Την Παρασκευή 1 Απριλίου με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουλντούμη. Στα βιβλία της παίζοντας με τις λέξεις δημιουργεί πρωτότυπες ιστορίες προκαλώντας το ενδιαφέρον των παιδιών με μοναδικό σκοπό ένα απολαυστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης.

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη. «Πως τα γράμματα μαθαίναν ο παππούς και η γιαγιά, ο μπαμπάς και η μαμά όταν ήτανε παιδιά…». Η συγγραφέας προσκαλεί τα παιδιά σε ένα βιωματικό ταξίδι στα σχολεία της Ελλάδας του χτες.

Την Τρίτη 5 Απριλίου με τη συγγραφέα  Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου σε ένα ταξίδι στο  μαγικό κόσμο της φιλαναγνωσίας, κουβεντιάζοντας την αξία των βιβλίων και του ρόλου τους  στη ζωή τους.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου με την αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέα Τασούλα Τσιλιμένη. Με  τα  βιβλία της «Γάτα σκύλος κι ένα αρνί πορτρέτα σε μια γκαλερί» και «Το κυνήγι της Πρασινοπασχαλίτσας» ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο της Τέχνης,  αναδεικνύει την αγάπη για την φύση και τα ζώα αλλά και την αξία της αγάπης και της συντροφικότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Την Πέμπτη 7 Απριλίου με την εικονογράφο και συγγραφέα  Πέγκυ Φούρκα. Με αφορμή τα βιβλία της συζητά με τα παιδιά για τη δημιουργία ενός βιβλίου, την εικονογράφηση, τον τρόπο που «ζωντανεύουμε» τους ήρωες και παίζει  μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου με τη συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαρία Αγγελίδου. Μέσα από τα ιστορικά παραμύθια της  μαθαίνει στα παιδιά πως η ιστορία δεν είναι μόνο ένα μάθημα αλλά το συναρπαστικότερο και το πιο «ζωντανό” βιβλίου του κόσμου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, ισόγειο. Επίσης στην  αίθουσα τεχνών «Τάκης Τλούπας», 2ος όροφος, θα λειτουργεί Έκθεση Παιδικών Τμημάτων των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Λεσχών Πολιτισμού και Έκθεση Βιβλίου.

Επίσης στα πλαίσια της Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας, τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ράπτου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 12.00 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου (Καρδίτσης 21), διοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Νηπιαγωγείο στην Α΄ Δημοτικού, με τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό Βαγγέλη Ηλιόπουλο, ο οποίος θα παρουσιάσει με βιωματικές δραστηριότητες τον Τριγωνοψαρούλη στα παιδιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ