Β. ΚΑΡΥΔΗΣ: ΜΟΛΙΣ 8 ΣΤΟΥΣ 10.000 ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

Ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη μιλά στην Ειρήνη Παπουτσή

Με την επισήμανση πως παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις αδυναμίες στη λειτουργία του ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών, καθώς μόνο μέσα στο 2015 διαχειρίστηκε 11.500 αναφορές με ποσοστό θετικής επίλυσης που αγγίζει το 85%, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη Βασίλης Καρύδης

OLYMPUS DIGITAL CAMERAμίλησε στο paidis. com με αφορμή την επίσκεψή του στη Λάρισα.

«Παρά την απουσία των τελευταίων ετών από την περιοχή, με την έννοια της κεντρικής παρουσίας, η εξαιρετικά θετική ανταπόκριση τόσο της Τ.Α όσο και στελεχών της διοίκησης και κυρίως ο ουσιαστικός διάλογος και προβληματισμός που αναπτύχθηκε θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη επιμέρους δράσεων στη Λάρισα και γενικότερα τη Θεσσαλία», θα επισημάνει μιλώντας στη σελίδα ο κ. Καρύδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη στήριξης του θεσμού αλλά και ενημέρωσης των πολιτών «καθώς μόλις 8 στους 10.000 κατοίκους της περιοχής απευθύνονται στην ανεξάρτητη αρχή»!

Βασικό στοιχείο της κοινωνικής πραγματικότητας η αντανάκλαση των συνεπειών της κρίσης αλλά και η κοινωνική κόπωση, επισημαίνει ο κ. Καρύδης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότερες αναφορές πολιτών επικεντρώνονται σε ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα «προκειμένου να τους γλυτώσουμε από τον εφιάλτη της γραφειοκρατίας σε υποθέσεις μικρομεσαίας βαρύτητας που άπτονται της καθημερινότητας και δυστυχώς ταλανίζουν τους περισσότερους».

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση της Τ.Α ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη περιέγραψε μεγάλες προσπάθειες «που καταβάλλονται με μειωμένους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ οι απαιτήσεις και οι ανάγκες παρουσιάζονται συνεχώς αυξανόμενες».

«Παρά τις αδυναμίες ο Συνήγορος έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη πολιτών και διοίκησης και δουλεύουμε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να γνωρισθούμε με τους πολίτες και να πεισθούν πως η όποια κατάθεση προβληματισμού και αναφορών δεν είναι χάσιμο χρόνου» κατέληξε ο κ. Καρύδης, ενώ όπως μας δήλωσε επιστημονικό κλιμάκιο θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της διοίκησης αλλά και πολίτες για την εξέταση αναφορών και θα πραγματοποιήσει αυτοψίες στις φυλακές Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στη γειτονική Καρδίτσα, όπου και αναμένεται να δοθεί έμφαση σε ζητήματα των Ρομά της περιοχής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ