Σενάρια για το μέλλον της 110 Π.Μ.

Φωτιές έχουν ανάψει στους κόλπους των αξιωματικών και των επιτελών της 110 Π.Μ. τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το νέο σχεδιασμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αφού κάποια από αυτά προβλέπουν ακόμη και τη μεταφορά της στην Ανδραβίδα…

Βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει συγχώνευση της 110 Π.Μ. που εδρεύει στη Λάρισα με την 117 Π.Μ. που εδρεύει στην Ανδραβίδα χωρίς να καθορίζεται προς τον παρόν η έδρα της νέας πτέρυγας, αφού πέραν των σεναρίων για εγκατάστασή της στην Ανδραβίδα το ίδιο ισχυρά είναι και τα σενάρια για εγκατάστασή της στη Λάρισα.

Παράλληλα γεγονός είναι η μεταφορά των φωτογραφικών αεροσκαφών RF4 από τη Λάρισα, αλλά και η μετακόμιση της μοίρας των F 16 bloc 30 από την 110 Π.Μ. στην 330 μοίρα της 111 Π.Μ. στο Βόλο.

Τα σενάρια προβλέπουν μεταφορά αεροσκαφών από τον Αραξο στην 110 Π.Μ., ενώ τα πλέον αισιόδοξα κάνουν λόγο για πλήρη ένταξη των αεροσκαφών Fantom της Ανδραβίδας στη δύναμη της 110 Π.Μ. με παράλληλη παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Ανδραβίδας στην Πολιτική Αεροπορία για την εξυπηρέτηση τουριστικών σκοπών στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης που θα έχει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ