Αστ. Ροντούλης: Να ρυθμιστούν χρέη πρακτόρων προς την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Την αναγκαιότητα διακανονισμού των χρεών που έχουν πράκτορες του ΟΠΑΠ προς τον οργανισμό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τονίζει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης. Στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:

«Εκατοντάδες πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε., κυρίως λόγω της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα βρέθηκαν σε δεινή οικονομική θέση, με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν αδυναμία άμεσης διευθέτησης των χρεών τους προς τον Οργανισμό.

Οι άνθρωποι αυτοί, που βρίσκονται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, με προεκτάσεις επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, αλλά και υγείας ακόμα, προσπαθούν και επιθυμούν διακαώς να κρατήσουν ανοικτά τα πρακτορεία τους, έτσι ώστε να καταστούν σταδιακά ικανοί να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την ΟΠΑΠ Α.Ε., μέσα σε συνθήκες ανάλογες των πραγματικών εισπράξεων εκάστου πρακτορείου.

Τούτων δοθέντων ερωτάται ο κ. υπουργός:

– Δύναται η ΟΠΑΠ Α.Ε. να συνδράμει τον αγώνα επιβίωσης των προαναφερομένων πρακτόρων με έναν δίκαιο διακανονισμό των οφειλών τους που θα στηρίζεται σε ρεαλιστικές, λογικές και ανάλογες, με την οικονομική κρίση της χώρας, δόσεις;

– Μπορεί η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. να αποδεχτεί, κατά τον χειρισμό της υπόθεσης, την πραγματιστική λογική του «μηδενικού πλαφόν», που και τα έσοδα του Οργανισμού θα τονώσει και την επαγγελματική επιβίωση των οφειλετών πρακτόρων θα διασφαλίσει, έτσι ώστε να προχωρήσουν σταδιακά στην αποπληρωμή των χρεών τους;».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ