Πολιτιστικός χειμώνας στον Τύρναβο

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε τη δράση και στον τομέα του πολιτισμού η νέα δημοτική αρχή αφού λίγες μέρες πριν τον Αύγουστο, το μήνα των διακοπών οι κάτοικοι του δήμου δεν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καμία σημαντική πολιτιστική εκδήλωση με διοργανωτή το δήμο.

Οσο για κάποιες παραστάσεις που δόθηκαν ήταν από ιδιωτικούς θιάσους και οι κάτοικοι για να τις παρακολουθήσουν έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Θα περίμενε κανείς σήμερα που η κρίση μαστίζει την ελληνική κοινωνία η δημοτική αρχή να στέκεται στο πλευρό των δημοτών και να φροντίζει τουλάχιστον να τους προσφέρει κάποιες ελάχιστες ώρες ψυχαγωγίας και όχι να τους γυρίζει αδιάφορα την πλάτη, αποδεικνύοντας ότι τους βλέπει σαν μηχανές παραγωγής εσόδων για το δήμο.

Με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι σε γειτονικούς δήμους με την ίδια οικονομική κατάσταση και με σαφώς μικρότερη παράδοση στη διοργάνωση εκδηλώσεων από αυτή των πρώην δήμων Τυρνάβου και Αμπελώνα, διοργανώνονται φέτος το καλοκαίρι σημαντικές εκδηλώσεις, εμφανίζονται μουσικά σχήματα, ενεργοποιούνται με τη στήριξη της δημοτικής αρχής οι πολιτιστικοί σύλλογοι και παρουσιάζουν τις δράσεις τους, δείχνοντας στις μικρές τοπικές κοινωνίες ότι κάποιος σκέφτεται για την ψυχαγωγία τους.

Αντίθετα στο δήμο Τυρνάβου υπάρχει ένα άχρωμο και άοσμο πολιτιστικά καλοκαίρι, κάνοντας τους δημότες να αναπολούν εκδηλώσεις όπως αυτές που έγιναν πέρυσι με την εμφάνιση του Θ. Μικρούτσικου και των σημαντικών ερμηνευτών που τον συνόδευαν, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, του Διονύση Τσακνή, τις πολλές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, τα χορευτικά συγκροτήματα, τις γιορτές του καλοκαιριού κ.λπ.

Φυσικά η μόνιμη επωδός «δεν έχουμε χρήματα» δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη δημοτική αρχή τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολιτισμός είναι συνεργασία, είναι έμπνευση, είναι φαντασία, είναι διάθεση είναι θέληση για δημιουργία. Δεν απαιτούνται εκατομμύρια για να ενθαρρυνθούν οι τοπικοί σύλλογοι να διοργανώσουν μια θεατρική παράσταση, δεν απαιτούνται εκατομμύρια για να φιλοξενηθεί μια ποιοτική χορωδία η οποία σε συνεργασία με τη δημοτική χορωδία θα μπορέσουν να χαρίσουν μια υπέροχη μουσική βραδιά, δεν θέλει πολλά χρήματα για να εμφανιστούν ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα που θα προσφέρουν διασκέδαση στη νεολαία. Ορεξη για δουλειά από την πλευρά των υπευθύνων του δήμου χρειάζεται  και πάνω από όλα διάθεση ια προσφορά προς την τοπική κοινωνία.

Ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο άνυδρο καλοκαίρι στο δήμο Τυρνάβου και ότι η νέα δημοτική αρχή θα καταλάβει ότι ο πολιτισμός δεν είναι ψυχρά νούμερα, όσα και αν είναι προσκολλημένη στη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική λιτότητας.

Υ.Γ. Και καλά θα κάνουν οι κ.υριοι της δημοτικής αρχής να θέσουν και πάλι σε λειτουργία το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, γιατί υπάρχουν άτομα που θέλουν να το επισκεφθούν και να δουν από κοντά την διαδρομή της παράδοσης απόσταξης και παραγωγής κρασιού στην περιοχή μας. Δεν βάζουμε λουκέτο στην παράδοση κύριοι της δημοτικής αρχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ