ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ… ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ!!!

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Π.Π.Γ.Ν. Λάρισας

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το 2012 η τότε κυβέρνηση ζητά τα αποθεματικά των Δημοσίων Οργανισμών και των Νοσοκομείων, που τελικά λίγο αργότερα τα εξαιρεί από την διαδικασία μεταφοράς των αποθεματικών τους.

Τώρα μια άλλη Κυβέρνηση, πάλι,  όπως ορίζει  το επείγον μήνυμα  του Υπουργείου Υγείας της 21ης Απριλίου (η συγκεκριμένη ημερομηνία συνειρμικά παραπέμπει σε άλλες εποχές), ζητά τη διάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος των ελάχιστων αποθεματικών των Νοσοκομείων.

Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης, η Κυβέρνηση θέλει να βάλει χέρι στα αποθεματικά του Νοσοκομείου, τα οποία σήμερα δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Τα χρήματα αυτά, διατίθενται για την κάλυψη βασικών αναγκών, όπως πληρωμή δεδουλευμένων οφειλών και προμηθευτών, αγορά υλικών, φαρμάκων κ.λπ..

Ακόμη δεν έχει πιστωθεί στους συναδέλφους μας, δικαιούχους, που έχουν εργαστεί, ούτε ένα ευρώ από τις υπερωρίες του 2015. Ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα περσινά πετσοκομμένα κατά 30 % περίπου για κάθε μήνα, νυχτερινά  και εξαιρέσιμα. Ακόμη  δεν έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων συναδέλφων  μας  για την φετινή χρονιά τα δεδουλευμένα τους.

Ο λόγος είναι προφανής!!!

Με τα ελάχιστα αποθεματικά Νοσοκομείων και άλλων Οργανισμών επιχειρεί η Κυβέρνηση να καλύψει μέρος άλλων κρατικών δαπανών.

Το Σωματείο μας εκφράζει την έντονη ανησυχία και αγωνία του και ζητεί από την Κυβέρνηση να αποσύρει την εγκύκλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ