Η δίαιτα αναγκάζει τον εγκέφαλο να τρώει τον εαυτό του

Όσοι κάνουν δίαιτα αγωνίζονται σκληρά να χάσουν βάρος, διότι η έλλειψη τροφής αναγκάζει τα κύτταρα του εγκεφάλου τους να τρώνε τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα το αίσθημα της πείνας να γίνεται ακόμη πιο ισχυρό, λένε οι επιστήμονες…

Το σώμα αντιδρά στη δίαιτα, παράγοντας λιπαρά οξέα, δυναμώνοντας έτσι το σήμα πείνας στον εγκέφαλο και να αυξάνοντας την ανάγκη για πρόσληψη τροφής.

Ερευνητές από το Albert Einstein College of Medicine στο Πανεπιστήμιο Yeshiva στη Νέα Υόρκη, δήλωσαν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες θεραπευτικές αγωγές απώλειας βάρους.

Δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι αν σταματήσουν τα κύτταρα του εγκεφάλου να τρώνε τον εαυτό τους – μια διαδικασία γνωστή ως αυτοφαγία – εμποδίζεται η αύξηση στα επίπεδα της πείνας. Η χημική αυτή αλλαγή που προκαλείται στον εγκέφαλο των ποντικιών τα κάνει πιο λεπτά και ελαφριά μετά από μια περίοδο νηστείας, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Cell Metabolism.

Ο Δρ Rajat Singh, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: «Οι θεραπείες που στοχεύουν τη διαδικασία μπορεί να σας κάνουν να πεινάτε λιγότερο και να καίτε περισσότερο λίπος. Ένας καλός τρόπος για να διατηρηθεί η ενεργειακή ισορροπία σε έναν κόσμο όπου οι θερμίδες είναι φθηνές και άφθονες.”

Πηγή: telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ