ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού για μαζική συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία νομαρχίας με ευθύνη του ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, απευθύνει η διοίκηση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας “Κ. Κούμας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο εορτασμός της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε συνθήκες  καπιταλιστικής κρίσης, να βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας.

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», εκφράζει την αντίθεσή του  στην ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία επιφέρει ασήκωτους φόρους και χαράτσια στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα του ελληνικού λαού.Συμμετέχει ενεργά και δυναμικά σε πανεργατικά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που έχουν σκοπό να ακυρώσουν τα σχέδια ψήφισης των μνημονιακών επιταγών. Έχουμε υποχρέωσηνα υπερασπιστούμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο  έρχεται προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ένα νομοσχέδιο που εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίων των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Είναι φανερό ότι τα νέα μέτρα που προκύπτουν από το 3ο μνημόνιο αλλά και από τα προηγούμενα και οι ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού πλήττουν τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας , η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν και με τα τρία μνημόνια.

Οι εκπαιδευτικοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στη σύνταξη και κυρίως έχουν δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις ρυθμίσεις που προσπαθούν να κατεδαφίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί

δημόσια και δωρεάν  υγεία, παιδεία και κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε  τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια για να αποτρέψουμε την ψήφιση των ρυθμίσεων  αυτών και την ανατροπή της  πολιτικής των περικοπών Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ. ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ