Καλώς ήρθατε στο Σεπτέμβρη του μεσοπρόθεσμου …

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής

Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Α/βαθμιας

Καλώς ήρθατε στο Σεπτέμβρη του μεσοπρόθεσμου …

Χωρίς βιβλία  !!!!

 Η κυβέρνηση ,δια στόματος της υπουργού Παιδείας, παραδέχτηκε δίχως ίχνος ντροπής την καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων . Έδειξε για άλλη μια φορά ότι προτεραιότητα δεν είναι η μόρφωση των παιδιών και η ενίσχυση της δωρεάν παιδείας ,αλλά η απαλλαγή του κράτους από το κόστος της εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική λειτουργία της ,η μετακύλιση του κόστους στους γονείς. Η καθυστέρηση των βιβλίων δεν οφείλεται σε τυχαίο γεγονός . Είναι αποτέλεσμα  της πολιτικής της κυβέρνησης  η οποία κατάργησε τον οργανισμό έκδοσης Σχολικών  Βιβλίων πριμοδοτεί ιδιωτικά συμφέροντα και επιδιώκει η κοινωνία να συνηθίσει την ανυπαρξία βιβλίων και την αντικατάσταση τους από φωτοτυπίες και DVD. Επιδιώκει να μετατρέψει τη δωρεάν διανομή των βιβλίων από υποχρέωση του κράτους σε ατομική υπόθεση αναγκάζοντας τους γονείς να καλύψουν τη χορήγηση των βιβλίων με δικά τους έξοδα. Ανοίγουν  τα σχολεία με τις χειρότερες προοπτικές στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Για δεύτερη χρονιά έχουμε σχεδόν μηδενικούς διορισμούς έναντι χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, ομηρία χιλιάδων εκπαιδευτικών με την περικοπή των αποσπάσεων, οριστική ανεργία – απόλυση  για χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δούλευαν ελαστικά και για χρόνια στην εκπαίδευση. Κανείς δεν νοιάζεται πως θα γίνει και από ποιον θα πληρωθεί η μεταφορά των μαθητών ύστερα από το κλείσιμο των σχολείων .

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ούτε ευρώ για τα  βασικά λειτουργικά έξοδα των σχολείων ( θέρμανση , γραφική ύλη ) και αγνοείται η τύχη της καθαριότητας στα σχολεία. Και για να συνεχίσουν να ελέγχουν τις αντιδράσεις ετοιμάζουν νέο ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στα σχολεία με νέο ρόλο των διευθυντών μάνατζερ τιμωρών  και ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του  συλλόγου διδασκόντων.

Για να συμμορφωθούμε  όλοι σε αυτή τη « μαύρη μοίρα» χωρίς μορφωτικά κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα ψηφίζουν το μεσοπρόθεσμο με μεθόδους αδίστακτης χούντας ,εξαπολύουν χημικό πόλεμο και δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών .

Μισθούς πείνας …

συρρικνωμένους  κατά 40% τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με νέες και αναδρομικές περικοπές που θα φτάσουν τα 300 ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο , πάγωμα τις μισθολογικής ωρίμανσης ,κεφαλικό φόρο αύξηση ΦΠΑ , και

έρχεται το νέο μισθολόγιο που στην ουσία είναι φτωχολόγιο, ατομικό και εξατομικευμένο.

Τι περιμένουμε ;

Η συνδικαλιστική μας ηγεσία με μεθοδευμένη παραπλάνηση παρουσίαζε τις συγχωνεύσεις – κλείσιμο των σχολείων σαν εξορθολογισμό και καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν και αυξήσεις γιατί είναι χαμηλόμισθοι. Μπορεί να είναι τυχαίο ότι ενώ ήξεραν τι θα συνέβαινε μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου δεν είπαν κουβέντα ; Οι παλικαρισμοί εκ των υστέρων ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία έκρυβαν μια 24ωρη απεργία και στην καλύτερη περίπτωση μια 48ωρη αργότερα.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να εξεγερθούμε .

Δε μας μένει άλλος δρόμος . Όσο μένουμε μουδιασμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις  η κυβέρνηση θα φέρει και άλλα χειρότερα μέτρα, χωρίς τέλος χωρίς έλεος.

Όχι άλλες εκφυλισμένες 24ωρες απεργίες.

Να προκαλέσουμε μαζί με τους γονείς , τους φοιτητές τους χιλιάδες αγανακτισμένους εργαζόμενους γενικό ‘ μπλακ άουτ’ διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ότι μας πήραν. Να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους.

Για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο το Μεσοπρόθεσμο και μαζί τους να στείλουμε από κει που ΄ρθαν την κυβέρνηση , την Ε.Ε. και ΔΝΤ κι όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική γιατί μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την εκπλήρωση των αναγκών και των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε το σύλλογο να :

  • Εκδώσει  ενημερωτική ανακοίνωση για όλα τα τραγικά προβλήματα της εκπαίδευσης και να δοθεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς την ημέρα του αγιασμού.

  • Να εκδώσει αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο για τις μισθολογικές περικοπές.

  • Άμεση καταβολή χρημάτων στις σχολικές επιτροπές.

  • Έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη τις έλλειψης των βιβλίων. Ούτε ευρώ από τους γονείς για φωτοτυπίες, καθαριότητα, Θέρμανση.

Μόνη μας ελπίδα η οργανωμένη αντίσταση .Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ.

Οι ώρες είναι κρίσιμες .Δεν ταιριάζουν οι συνηθισμένες ευχές.

Γενική συνέλευση του συλλόγου με τη συμμετοχή  όλων  να οργανώσουμε τον αγώνα

μας αποφασιστικά με σκοπό τη νίκη……

Το οφείλουμε  στους εαυτούς μας στα παιδιά μας, στους μαθητές μας …

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ