Ρ. Κομήτσας: Ισότιμη συμμετοχή του δήμου Κιλελέρ στις αποφάσεις για την Κάρλα

Την άμεση εμπλοκή και την ισότιμη συμμετοχή του δήμου Κιλελέρ στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τη λειτουργία και προστασία της λίμνης Κάρλας, όπως και την εκπροσώπηση του δήμου στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας, ζητά ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας,.. με έγγραφό του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Κ. Σκανδαλίδη αντίστοιχα.

Στην επιστολή του ο κ. Κομήτσας υπογραμμίζει:

«Κύριε υπουργέ

Ο «Καλλικρατικός» δήμος Κιλελέρ είναι ένας από τους δήμους με το μεγαλύτερο αγροτικό πληθυσμό και παραγωγικές δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο δήμος μας προέκυψε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Κιλελέρ, Νικαίας, Κραννώνος, Πλατυκάμπου και Αρμενίου. Η έκτασή του ανέρχεται σε 975.29 τ.χλμ και ο πληθυσμός του ξεπερνά τις 22.000 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Ένα σημαντικό κομμάτι της ανασυσταθείσας λίμνης Κάρλας βρίσκεται εντός των γεωγραφικών και διοικητικών ορίων του δήμου Κιλελέρ ενώ η ανάπτυξή της και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτή, επηρεάζουν άμεσα τόσο το περιβάλλον του δήμου όσο και την καθημερινότητα και τις παραγωγικές δραστηριότητες των δημοτών μας.

Παρά ταύτα, ο δήμος Κιλελέρ δε συμμετέχει δια αιρετού εκπροσώπου του στη διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλοβρύσου – Βελεστίνου.

Ο δήμος μας δεν έχει προσκληθεί και δυστυχώς δε συμμετέχει ούτε στα όργανα και τη διαβούλευση που αναπτύσσεται μεταξύ πολιτείας και τοπικών φορέων για το παρόν και το μέλλον της λίμνης Κάρλας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή του δήμου Κιλελέρ τόσο στο Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κάρλας όσο και στις διαδικασίες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων δράσεων για την προστασία της λίμνης και του οικοσυστήματος της περιοχής, την εύρυθμη λειτουργία της και την πρόληψη τυχόν μολυσματικής επιβάρυνσης των υδάτων της.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της υφιστάμενης αδικίας και την ισότιμη συμμετοχή του δήμου Κιλελέρ στους φορείς και τις διαδικασίες που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της λίμνης, τη διαχείριση και την προστασίας της».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ