Ας συνδράμουμε όλοι μαζί

ΓΡΑΦΕΙ Ο πλούσιος

μισθοσυντήρητος

Γιάννης Παιδής

Είναι αλήθεια ότι με συγκλόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος όταν δήλωσε ο καημένος ότι δεν μπορεί να πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί για φόρους και για το οποίο και ο ίδιος έβαλε την υπογραφή του στο υπουργικό συμβούλιο, όταν συζητήθηκε το θέμα της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα.

Ηταν τέτοια η στενοχώρια μου μέχρι που αποφάσισα να καλέσω τον πεθερό μου και την πεθερά μου που έχουν μια σύνταξη της τάξης των 1.000 ευρω και οι δύο, την κόρη μου που παίρνει σαν φοιτήτρια το ιλιγγιώδες ποσό των 400 ευρώ για τα έξοδά της, αλλά και τη γυναίκα μου που αυτό το δεκαπενθήμερο πήρε από το δημόσιο το όχι και ευκαταφρόνητο ποσό των 400 ευρώ έναντι του μισθού της και από το οποίο θα πρέπει να πληρώσει έκτακτη εισφορά και να κρατήσει και για το χαράτσι των ακινήτων, να συνδράμουμε όλοι μαζί ώστε ο κακόμοιρος κ. Πάγκαλος να πληρώσει τους φόρους του και να μην τον κυνηγήσει ο άλλος αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος που είναι και ο άγριος της παρέας.

Αλήθεια από προχθές που άκουσα τον κ. Πάγκαλο έχασα τον ύπνο μου και η σκέψη μου γυρίζει γύρω από το δράμα που ζει. Πώς είναι άραγε να χρειαστεί να πουλήσεις κομμάτι της περιουσίας που απέκτησες χωρίς να κοπιάσεις για να μπορέσεις να συνεχίσεις να αμπελοσοφείς;

Πώς άραγε θα βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που τον έφαγε η ξενιτιά για να σπουδάσει με εξασφαλισμένα χρήματα στα καλύτερα πανεπιστήμια ώστε να γυρίσει ως σωτήρας του έθνους και του λαού στην Ελλάδα;

Πώς πρέπει να συνδράμουμε στον ήρωα της ζωής που «ίδρωσε για να σπουδάσει» και τώρα δίνει αγώνα ζωής για να γλιτώσει την περιουσία του;».

Είναι πράγματι κρίμα να τον δούμε να πουλά ακίνητο για το οποίο άλλοι κόπιασαν ώστε να πληρώσει το χρέος του προς το κράτος.

Και επειδή είμαστε φιλεύσπλαχνοι και νιώθουμε στο ακέραιο τον πόνο του κ. Πάγκαλου αρχίζουμε από σήμερα τον αγώνα για να συγκεντρώσουμε τα κονδύλια που χρειάζεται ώστε να πληρώσει το δυσβάσταχτο γι’ αυτόν φόρο.

Εγώ θέλοντας πρώτος να ξεκινήσω τον αγώνα του στέλνω τα δικά μου ηχηρά φάσκελα  ελπίζοντας ότι θα βρω πολλούς μιμητές γιατί είναι κρίμα να μείνει ο κ. αντιπρόεδρος χωρίς ένα ακίνητο από τα πολλά που διαθέτει επειδή δεν μπορεί να πληρώσει το φόρο του. Μουντζώστε τον και σώστε τον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ