Ο RICHARD BRANSON -META TO BREXIT- ZHTA ΨΗΦΟ ΣΤΑ 16

Ο Richard Branson, ιδρυτής της Virgin, ζήτησε η ηλικία ψήφου να μειωθεί στα 16 μετά την ψηφοφορία του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, υποστηρίζοντας οτι οι νέοι επανειλημμένα έχει αποδειχθεί ότι έχουν δίκιο.

Ο Richard Branson ήταν σθεναρά υπέρ της ΕΕ σε όλη την εκστρατεία, και τη Δευτέρα κάλεσε το Κοινοβούλιο να αναθεωρήσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων, υποστήριξε οτι η προοπτική του Brexit έχει “διασπάσει τη χώρα περισσότερο από κάθε άλλο γεγονός στην πρόσφατη μνήμη”.

Σε ένα blog post την Τρίτη το πρωί, ο Richard Branson αναγνώρισε τη διαφοροποίηση της ψηφοφορίας μεταξύ των παλαιότερων και νεότερων γενεών, και κάλεσε το Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος.

“Ενώ η δημοκρατία βασίζεται στη λαϊκή ψήφο, δεν θα πρέπει να απορρίψει τις φωνές και τους ισχυρισμούς εκείνων που καταλήγουν στην άλλη πλευρά της ετυμηγορίας – ειδικά σε αυτή την περίπτωση, καθώς οι νέοι άνθρωποι θα επηρεαστούν περισσότερο από την απόφαση,” έγραψε.

Ο  65χρονος προτείνεται η ηλικία ψήφου να μειωθεί στα 16, αμφισβητώντας την πεποίθηση ορισμένων ότι οι νέοι δεν έχουν τα προσόντα για να ψηφίσουν, επειδή, όπως υποστηρίζει, «οι νέοι έχουν συχνά βρεθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας», και «ότι, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι νέοι ενδιαφέρονται περισσότερο, έχουν περισσότερα κίνητρα και καλύτερη ενημέρωση από ποτέ.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ