45 γερμανικές επιχειρήσεις έρχονται στην Αθήνα

45 γερμανικές επιχειρήσεις -εκπροσωπούμενες από περίπου 70 στελέχη- με επικεφαλής τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας και Τεχνολογίας δόκτωρ Φίλιπ Ρέσλερ, φτάνουν σήμερα στην Αθήνα…

Το επενδυτικό σχέδιο “Ηλιος” ύψους 20 δισεκατομμύρια ευρώ με φωτοβολταϊκά που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για εξαγωγή στη Γερμανία, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα τουριστικά ακίνητα, η δημόσια διοίκηση της χώρας καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις είναι στο επενδυτικό ενδιαφέρον των Γερμανών.

Στόχοι των όχι και τόσο επώνυμων αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενων γερμανικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η συνεργασία με ελληνικές εταιρείες. Πάνω από 20 γερμανικές έχουν εκδηλώσει προθυμία να συζητήσουν με εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες συνολικά είναι γύρω στις 250, προκειμένου να προκύψουν συμπράξεις σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια και ιδίως:

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμία κ.λπ.).

Στα τουριστικά ακίνητα της χώρας μας (ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, ανανεώσιμες πηγές, στον τουρισμό).

Επίσης έρχονται γερμανικές επιχειρήσεις από τον χώρο της πληροφορικής που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στη δημόσια διοίκηση και συγκεκριμένα σε συστήματα ασφαλούς ταύτισης ατόμων, παραγωγή λογισμικού, οργάνωση νοσοκομείων, διαχείριση ασύρματων συχνοτήτων.

Επίσης υπάρχουν και προτάσεις στον χώρο της οικοδομής (ανίχνευση διαρροών στην ύδρευση, παραγωγή ψυχραντικών οικοδομικών στοιχείων από μπετόν, εξοπλισμός στάβλων).

Επιχειρήσεις θέλουν ακόμη να επενδύσουν στην ηλεκτροκίνηση και στις εγκαταστάσεις της πετροχημείας, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν και σύμβουλοι επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων.

Περισσότερα:ethnos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ