ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ

Σε διευκρινίσεις για τα όσα ακούγονται περί καταδίωξης του αεροσκάφους του Ερντογάν προέβη την Πέμπτη η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Την ίδια στιγμή το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης επέβαλε στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που προσγειώθηκαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, δύο μήνες φυλάκιση για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους αθώωσε για την κατηγορία της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας πως βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης απειλής.

Να τονισθεί πως κατά την διακοπή της δίκης σημειώθηκε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε Τούρκο πολίτη που βρίσκεται μαζί με την τουρκική αποστολή νομικών που ζητά την έκδοση των 8 στρατιωτικών, και τους Έλληνες δικηγόρους. Ο Τούρκος πολίτης κινήθηκε απειλητικά προς την ομάδα των Ελλήνων νομικών και τους έβρισε. Έτσι οι αρχές των προσήγαγαν και αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Βέβαια, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς για λόγους ασφαλείας έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο διοικητικής κράτησης.

Η κοινή δήλωση των στρατιωτικών από την Τουρκία:

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη. Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος. Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας. Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία».

Να τονισθεί, πως η μία εκ των συνηγόρων τους, Κατερίνα Δαπουδάνη μετέφερε και την έκκληση των οκτώ ανδρών προς οποιαδήποτε Μη Κυβερνητική Οργάνωση για στήριξη και βοήθεια.

Τι αναφέρει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για τα περί καταδίωξης του αεροσκάφους του Ερντογάν;

Όπως επισημαίνουν ανώτατοι στρατιωτικοί του γενικού επιτελείου της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας «το προεδρικό αεροσκάφους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δέχθηκε καμία παρενόχληση κατά την διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της Παρασκευής».

http://ipop.gr/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ