ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ROOM 18

Με 262 συμμετοχές από 580 συντελεστές από 17 χώρες ολοκληρώθηκε ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18, με θέμα το σχεδιασμό ενός δωματίου αστικού ξενοδοχείου 18τ.μ., αναδεικνύοντας νικητές τον Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλο (1ο Βραβείο – Ελλάδα), τον João Prates Ruivo (2ο Βραβείο – Πορτογαλία), και τις Sara Navazo Saez De Arregui & Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο – Ισπανία).

Οι τρεις βραβευμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν σε πραγματικές διαστάσεις (κλίμακα 1:1), στην έκθεση Room 18, στο Μουσείο Μπενάκη (23/11 – 11/12).

Αποδομώντας τα στοιχεία που ορίζουν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και καταρρίπτοντας τα όρια του, οι προτάσεις που διακρίθηκαν, προκαλούν τον σύγχρονο ταξιδιώτη να βιώσει μία ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού, που ξεκινά και τελειώνει εκεί.

Ένα καταπράσινο δωμάτιο – πάρκο, εμπνευσμένο από τα Ηλύσια Πεδία και τις δομές του γηπέδου του Γκολφ δημιουργεί ένα ιδανικό δωμάτιο – και κατά συνέπεια ξενοδοχείο – δομημένο ως ένα απέραντο τοπίο, σημείο ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου, σύμφωνα με τον πολυβραβευμένο Λεωνίδα Παπαλαμπρόπουλο (1ο Βραβείο). [ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ]

Περισσότερα: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ