O ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥ ISIS

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέφερε άλλο ένα συντριπτικό πλήγμα στους τζιχαντιστές του ISIS με αεροπορικές επιθέσεις που στόχευσαν εργοστάσιο παραγωγής χημικών όπλων.

Υπερηχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις αεροπορικές βάσεις στη Ρωσία ξεκινώντας μια μεγάλης εμβέλειας επιδρομή βομβαρδισμού τρομοκρατικών οχυρών στη Συρία.

Προτεραιότητα στα ρωσικά σχέδια είχε το εργοστάσιο παραγωγής χημικών όπλων – όπως αέριο μουστάρδας – του ISIS.

Επίσης καταστράφηκαν χωματερές με πυρομαχικά και μια αποθήκη γεμάτη με όπλα.

Αυτή η τελευταία επιδρομή βομβαρδισμού είναι η δεύτερη σε μια εβδομάδα – με τη Ρωσία να καταστρέφει μια βάση τζιχαντιστών.

Φαίνεται να πρόκειται για επίδειξη στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή από τη στιγμή που ο ISIS απείλησε προσωπικά τον Πούτιν και υποσχέθηκε να σκοτώσει τους Ρώσους “στα σπίτια τους”.

Εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε: “Η επίθεση εξολόθρευσε μια μεγάλη αποθήκη που περιείχε όπλα, πυρομαχικά, καύσιμα και λιπαντικά κοντά στη Raqqa, ένα χημικό εργοστάσιο πυρομαχικών στις βορειοδυτικές παρυφές της πόλης, και ένα μεγάλο στρατόπεδο εκπαίδευσης. Οι τρομοκράτες υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκαν.”

Ερευνητές από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων είχαν αναφέρει νωρίτερα φέτος οτι ο ISIS είναι σε θέση να παράγει χημικά όπλα, όπως το αέριο μουστάρδας.

Ο ISIS πιστεύεται ότι έχει μια ειδική μονάδα που αποτελείται από ιρακινούς επιστήμονες που εργάστηκαν στο πρόγραμμα του Σαντάμ Χουσεΐν.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, ξένοι τζιχαντιστές με πτυχία χημικών μηχανικών, μπήκαν επίσης στις τάξεις του ISIS, τροφοδοτώντας τους φόβους για την ικανότητα του να εξαπολύσει χημικό πόλεμο.

Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις βρήκαν οτι ο ISIS παράγει χλώριο και αέριο μουστάρδας – όπλα τα οποία πνίγουν τους πνεύμονες και λιώνουν τη σάρκα, και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ