ΔΡΟΜΕΑΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 250ΧΛΜ

Ο μαραθωνοδρόμος Dion Leonard, από τη Σκωτία, συναντήθηκε με τη Γκόμπι ενώ έπαιρνε μέρος σε αγώνα δρόμου, το Μάρτη του 2016, στη μεγαλύτερη έρημο της Ασίας (Desert Gobi). Η άστεγη σκυλίτσα, που ζούσε κοντά στο σημείο εκκίνησης, είχε προφανώς αποφασίσει να συμμετάσχει, καθώς έτρεχε μαζί με τους δρομείς τα πρώτα 35χλμ.

Την επόμενη μέρα, η Γκόμπι επέστρεψε έχοντας – αυτή τη φορά- επιλέξει τον Leonard. Το απίστευτο, μικρό σκυλάκι ακολούθησε τον Leonard μέχρι το τέλος του εξαντλητικού αγώνα.

Στο τέλος, ο Leonard αποφάσισε ότι το μόνο που ήθελε να κάνει, ήταν να την φέρει πίσω στη Σκωτία μαζί του.

Το να μεταφέρει κανείς ένα σκυλί από την Κίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μια γρήγορη ή εύκολη υπόθεση, οπότε ο Leonard άφησε τη Γκόμπι με έναν έμπιστο φίλο του, επέστρεψε στη Σκωτία και ξεκίνησε την πολύμηνη διαδικασία.

Αλλά τότε το αδιανόητο συνέβη – ο Leonard ενημερώθηκε οτι η Γκόμπι είχε εξαφανιστεί.

Μέσα σε λίγες μέρες, βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο για την Κίνα ώστε να εντοπίσει τη Γκόμπι.

Μοίρασε φυλλάδια με τη φωτογραφία της στην πόλη όπου την είχαν δει για τελευταία φορά.

Τα αδέσποτα σκυλιά δεν είναι λίγα στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός του αγαπημένου κουταβιού να μοιάζει σαν να προσπαθεί να βρει βελόνα στα άχυρα – αλλά ο Leonard ποτέ δεν έχασε την ελπίδα του.

Όσο απίθανο κι αν φαίνεται, στο τέλος οι προσπάθειές του απέδωσαν.

Την Τετάρτη, η Γκόμπι βρέθηκε. Ένας ντόπιος, που είχε δει το φυλλάδιο, ενημέρωσε τον Leonard. Σύντομα, οι φίλοι ήταν και πάλι μαζί.

980“Όταν φτάσαμε εκεί, μπήκα μέσα και ήρθε τρέχοντας προς το μέρος μου, έτρεξε γύρω από τα πόδια μου και πήδηξε επάνω μου. Ήταν αγάπη με την πρώτη ματιά,” είπε στο BBC. “Θα προσπαθήσω να κάνω δύο πράγματα απόψε: θα προσπαθήσω να μην κλάψω και να μην βρίσω, είμαι τόσο ενθουσιασμένος Είναι μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου.» 
thedodo.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ