ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΛ ΚΑΙ Η “ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ”

Με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το μουσικό σχήμα “Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής” εντάχθηκε στο δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου, ώστε με την υποστήριξη των υποδομών του, να λειτουργήσει ως ένα συγκρότημα που θα προάγει την εξωστρέφεια του ωδείου,

καθώς και την ποιοτική μουσική με κάθε τρόπο.

Η “Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής” ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με αξιόλογες σπουδές και καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πλειονότητα των μελών του σχήματος είναι ή έχουν διατελέσει καθηγητές του ΔΩΛ.

Ο καθένας από τους ερμηνευτές του σχήματος έχει διακριθεί σε ποικίλα είδη μουσικής (κλασική, τζαζ, βραζιλιάνικη κλπ).

Είναι οι εξής: Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι, ούτι),  Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα, μαντολίνο, φλογέρα, λαούτο), Πέτρος Παππάς (φλάουτο, μπαγλαμά), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο), Κώστας Ταμβακάς (μπουζούκι, κιθάρα, μαντολίνο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Γιώργος Αγγελάκης (ακορντεόν, τρομπόνι), Αλέξανδρος Τσιωνάς (φωνή), Αντωνία Βισβίκη (φωνή).

Η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σημαντικά μουσικά project σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο, όπως το αφιέρωμα στους “Θεσσαλούς βάρδους” και στον Κώστα Βίρβο, τα “Λιμάνια του κόσμου” κ.ά.

Επίσης, έχει εμφανιστεί στις περισσότερες λαρισαϊκές μουσικές σκηνές ερμηνεύοντας μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Καλδάρα, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη κ.ά).

Σκοπός της Ορχήστρας  Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής είναι η διάδοση και ανάδειξη του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό (ήδη υπάρχουν ανοιχτές προσκλήσεις).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ