ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται για τις ζημιές που προκάλεσε στις δενδρώδεις καλλιέργειες ο παγετός του περασμένου Μαρτίου επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την προηγούμενη Παρασκευή οι εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Όπως αποφάσισαν στόχος τους είναι να επισκεφτούν εκ νέου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να απαιτήσουν από τον υπουργό ξεκάθαρο τρόπο αλλά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποζημίωση.

Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων συναντήθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου με το δήμαρχο Π. Σαρχώση από τον οποίο ζήτησαν να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό.

Στη συνέχεια απηύθυναν πρόσκληση για συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και ήδη συναντήθηκαν με τους κ.κ. Γ. Κατσιαντώνη, Χρ. Κέλλα, Ν. Παπαδόπουλο και επικοινώνησαν με τους κ.κ. Μ. Χαρακόπουλο, Β. Κόκκαλη, Κ. Μπαργιώτα για να καθορίσουν ημερομηνία συνάντησης και αναμένεται επαφή με τους κ.κ. Αν. Βαγενά και Γ. Λαμπρούλη.

Επίσης συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό που δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειές τους αλλά και με στελέχη του ΕΛΓΑ στη Λάρισα από τους οποίους ζήτησαν γραπτή απάντηση για το ποιες δενδροκαλλιέργειες καλύπτει ο ΕΛΓΑ για τον παγετό της 26ης Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση στο υπουργείο αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αφού ήδη ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον κ. Αποστόλου και στη συνάντηση αναμένεται να είναι παρόντες και οι βουλευτές του νομού για να στηρίξουν το αίτημα για αποζημίωση των πληγεισών καλλιεργειών.

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Οι αγρότες ζήτησαν από το Δήμαρχο Π. Σαρχώση την παρέμβασή του ώστε να προωθηθούν τα αιτήματά τους για αποζημιώσεις από ζημίες λόγω καιρικών συνθηκών κατά τη φετινή χρονιά και να οργανώσει συνάντηση με τον υπουργό κ. Αποστόλου.

Ο Δήμαρχος αποδεχόμενος το αίτημα δεσμεύτηκε να ενεργήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην οποία θα κληθούν να παραστούν και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και οι βουλευτές  του νομού.

Δήλωσε επίσης  πως με τη συνάντηση θα επιδιωχθεί να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες κάλυψης του απολεσθέντος εισοδήματος των αγροτών κατά τη φετινή χρονιά με δεδομένο τη μειωμένη παραγωγή και σε υψηλό ποσοστό σε σχέση με άλλες χρονιές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ