Την Ελασσόνα επισκέφθηκε ο Β. Εξαρχος

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γιώργο Πασχόπουλο και  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Έξαρχος κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Ελασσόνας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και γενικότερα η επαρχία Ελασσόνας, το θέμα της χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και η πορεία εφαρμογής του Καλλικράτη, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη στήριξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης, με ταυτότητα και υψηλή εμπορική αξία ύστερα και από την κατοχύρωση ως ΠΟΠ για το «αρνάκι και κατσικάκι Ελασσόνας».

Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, με την αξιοποίηση του Ολύμπου, με την  ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου και των θρησκευτικών μνημείων της επαρχίας προκειμένου να δοθεί ώθηση στην τοπική οικονομία. Ειδική αναφορά έγινε και στην παραχώρηση από το Υπουργείο Παιδείας των κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού στο Δήμο, διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έμφαση δόθηκε επίσης στην πολύ μεγάλη σημασία που έχει η βελτίωση των υποδομών υγείας της επαρχίας με την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και τη βελτίωση του εξοπλισμού του έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να μην ταλαιπωρούνται και να μην πληρώνουν υψηλό κόστος για δαπάνες υγείας.

 Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη ανάπτυξης των αθλητικών υποδομών σε ολόκληρη την επαρχία και η υποστήριξη των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ