ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

«Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει με το Ασφαλιστικό και αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να το αναθεωρήσουμε. Το Ασφαλιστικό που έφερε η κυβέρνηση είναι μια μικρή παράταση για να ένα χρεοκοπημένο αναδιανεμητικό σύστημα που είναι καταδικασμένο από την αρχή:

έχει καταδικαστεί από το δημογραφικό και τις δομικές αλλαγές της ελληνικής οικονομίας, πολύ πριν αρχίσουμε να το συζητάμε. Το έχει αποτελειώσει ουσιαστικά η ανεργία και η ύφεση μέσα στην κρίση. Είναι άδικο και άνισο για τις νέες γενιές και αναχρονιστικό στην ουσία του. Είναι ένα αναδιανεμητικό σύστημα από αυτά που εγκαταλείφθηκαν σε πολλές χώρες τα τελευταία 20 χρόνια και εδώ επιμένουμε στην στήριξή του» είπε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησηςτης Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τηνπορεία του Ασφαλιστικού.

Στη συνέχεια, επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο της σημερινής κυβέρνησης στην αποτροπή των μεταρρυθμίσεων του Ασφαλιστικού λέγοντας ότι «μέχρι πολύ πρόσφατα, υποσχόσασταν την αποκατάσταση των συντάξεων στο επίπεδο του 2009 και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι το σύνθημα ήταν καμία παράταση στον ασφαλιστικό χρόνο, καμία περικοπή συντάξεων, καμιά αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Ενώ όλοι είχαμε κατανοήσει ότι ήταν μια βόμβα, η οποία εξελισσόταν από πολύ παλιά από το 1999, εσείς μαζί με τα 4/5 του πολιτικού κόσμου ήσασταν στον δρόμο ενάντια στις πρώτες μικρές προσπάθειες ρύθμισης».

Κλείνοντας, ο κ. Μπαργιώτας επανέφερε την πρόταση του Ποταμιού για ένα ασφαλιστικό τριών πυλώνων τονίζοντας ότι «πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα του οποίου ο στόχος να είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και της εμπιστοσύνης των γενεών που πληρώνουν στο Ασφαλιστικό Σύστημα και αυτού του τύπου η συζήτηση πρέπει να ξανανοίξει. Όταν το σημερινό ασφαλιστικό θα καταρρεύσει πρέπει να βρούμε μια λύση η οποίαν διαρκεί παραπάνω από το προσδοκώμενο επιβίωσης μιας κυβέρνησης. Πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον κάποιες δεκαετίες.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ