Λαϊκή συνέλευση την Τρίτη στον Αμπελώνα για το νερό

Πρόσκληση στους κατοίκους του Αμπελώνα, του Βρυοτόπου, του Αργυροπουλίου και γενικά σε όλους τους κατοίκους του δήμου Τιρνάβου να πάρουν μέρος την Τρίτη σε λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην  αίθουσα του παλιού δημαρχείου του Αμπελώνα, πάνω από την Αγροτική Τράπεζα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για φθηνό νερό, ώστε να καθοριστεί η στάση που θα τηρήσουν οι κάτοικοι ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στην οποία θα ληφθεί απόφαση για τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΤ το 2012.Σε ανακοίνωση της επιτροπής τονίζονται τα εξής:

«Καλούμε τους κατοίκους του Αμπελώνα, του Βρυοτόπου, του Αργυροπουλίου και γενικά όλους τους κατοίκους του δήμου Τιρνάβου σε λαϊκή συνέλευση την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο παλιό δημαρχείο του Αμπελώνα (πάνω από την ΑΤΕ) για να πάρουμε από κοινού απόφαση για τη στάση που θα τηρήσουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΤ για το 2012 που αποφάσισε η διοίκηση της επιχείρησης και για τις οποίες εκφράσαμε τις αντιδράσεις μας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε για μια ακόμη φορά.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή όλων των κατοίκων στη λαϊκή συνέλευση είναι επιβεβλημένη αφού από τη στάση που θα τηρήσουμε από εδώ και στο εξής θα κριθεί και η επιτυχία του αγώνα μας για φθηνό νερό σε όλο το δήμο.

Παράλληλα καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή για την τραμπούκικη ενέργειά της να κατεβάσει το χθες το πρωί το πανό που ήταν αναρτημένο στο δρόμο μπροστά από την κεντρική πλατεία. Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου για την τιμή του νερού.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή να υιοθετήσει το αίτημά μας για φθηνό νερό σε όλο το δήμο και για κατάργηση του τέλους 80% όπου έχει επιβληθεί.

Την καλούμε επίσης να υιοθετήσει την πρόταση του τεχνικού διευθυντή της ΔΕΥΑΤ για άσκηση πίεσης σε όλους τους οφειλέτες που χρωστούν τιμολόγια παλιών ετών ώστε να εξοφληθούν οφειλές ύψους 1,1 εκ. ευρώ προς την επιχείρηση.

Με την εξόφληση αυτών των παλιών οφειλών και με την υιοθέτηση της πρότασής μας για ακύρωση όλων των διογκωμένων τιμολογίων του προηγούμενου εξαμήνου είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΤ και δεν θα μπουν δυσβάσταχτα χαράτσια στους καταναλωτές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ