Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΤΕΕ νομού Λάρισας. Παρά την κρίση που περνά το συνδικαλιστικό κίνημα, το γενικό κλίμα αποστασιοποίησης και απομάκρυνσης από τις κομματικές  παρατάξεις,  οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην ΤΕΕ 

προσήλθαν στις εκλογές του σωματείου, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή του σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Για το Δ.Σ  εκλέγονται κατά σειρά οι:

Κωστής Αθανάσιος, Νανούλης  Θεοφάνης, Σκουταρά Αποστολία, Γκουτζινόπουλος Βασίλειος, Αγγέλης  Βασίλειος, Κέρκυρας  Ιωάννης και Παπαδημητρίου Γεώργιος.

Και  αναπληρωματικός   για το  Δ.Σ.   ο:Αγγελόπουλος Ιωάννης.

Για την  Εξελεγκτική  Επιτροπή   εκλέγονται  οι:Παπαδημητρίου Αθανάσιος, Γκούρος Νικόλαος και Πράπας  Γεώργιος.

Ο κ. Μπίγγος Χρήστος παραμένει αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της ΟΛΤΕΕ.

Σε ανακοίνωσή τους οι  νεοεκλεγέντες  ευχαριστούν θερμά όλους τους συναδέλφους τους που με την προσέλευση τους στις εκλογές έδειξαν για ακόμη μια φορά  την στήριξη τους στην  ΕΛΤΕΕ.

“Αποτελεί υπόσχεση των μελών του Δ.Σ. αλλά και όλων των υποψηφίων που ήταν στο ψηφοδέλτιο ότι θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη  της ΤΕΕ έτσι ώστε ναξαναβρεί την θέση που της αρμόζειστη Β/μια Εκπ/ση.

Αγωνιζόμαστε για:

  1. Διατήρηση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΜΕΣΑ στη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Αυθύπαρκτο 3ετές Λύκειο της ΤΕΕ που θα παρέχει Πτυχίο Ειδικότητας και Απολυτήριο ισότιμο του Γενικού Λυκείου (όπως το σημερινό ΕΠΑ.Λ.)
  3. Πτυχίο ειδικότητας στα 18 με πλήρη Επαγγελματικά Δικαιώματα.
  4. Τέταρτο έτος επαγγελματικής εξειδίκευσης.
  5. Κατάρτιση μόνο σε ενήλικες και μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  6. Μαθητεία εκτός τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος.
  7. Προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και εισόδου – ένταξης στην αγορά εργασίας για πτυχιούχους.

Θέλουμε την επαναλειτουργία όλων των ΕΠΑ.Σ. που στο όνομα του εκσυχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων εξαφανίστηκαν, αφήνοντας κενό στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα που για πρώτη φορά δεν προσφέρει την δυνατότητα απόκτησης πτυχίου ειδικότητας με διετή μεταγυμνασιακό κύκλο σπουδών βασιζόμενη σε μαθήματα ειδικότητας.

Στόχος μας είναι  η ανάπτυξη της ΤΕΕ  και η σύνδεση της με την αγορά εργασίας. Θέλουμε οι μαθητές και οι οικογένειες τους να επιλέγουν την Τεχνική και Επαγγελματική εκπαίδευση, για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την δυνατότητα να ενταχθούν στον παραγωγικό ιστό της χώρας και την αγορά εργασίας. Θέλουμε  η ΤΕΕ να είναι εργαλείο ανάπτυξης και προόδου όλης της κοινωνίας, να γίνει το μέσο που θα δώσει ελπίδα και προσδοκίες επιτυχίας και προόδου σε όλους μας”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ