ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

Προβλήματα μαθαίνουμε εντοπίζονται σε πολλά σχολεία του νομού εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι να προχωρούν σε αποφάσεις για κλειστά σχολεία και για αύριο Τρίτη και με αφορμή προβλέψεις για νέα επιδείνωση του καιρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε θέματα θέρμανσης, ενώ σε αρκετά σχολεία, κυρίως περιφερειακά, αναφέρθηκαν περιπτώσεις όπου έσπασαν βρύσες εξαιτίας του παγετού.

Την ίδια ώρα σημαντικότατα προβλήματα εμφανίζονται και στα προαύλια των σχολείων, που εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών έχουν μεταβληθεί κυριολεκτικά σε παγοδρόμια κρύβοντας παγίδες για τους μαθητές που θα επιχειρήσουν να τα διασχίσουν προκειμένου να εισέλθουν στις αίθουσες, και ακόμη χειρότερα για εκείνους που κινούνται με μηχανάκια, τα οποία πολλές φορές παρκάρουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους.

Με τα σχολεία ωστόσο κλειστά εδώ και μέρες λόγω και των Χριστουγεννιάτικων διακοπών μεγάλο πρόβλημα παραμένει ούτως ή άλλως η θέρμανσή τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως όπως ανέφερε στη σελίδα εκπαιδευτικός σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιφέρειας «τα 1.000 λίτρα πετρέλαιο που προμηθευτήκαμε μόλις στις 22/12 δεν φτάνουν καλά-καλά για τη θέρμανση σπιτιού, όχι σχολικού συγκροτήματος!».

Πάντως μια βόλτα στο διαδίκτυο σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα, αφού σε λύκειο των Τρικάλων οι μαθητές όχι απλά ξεπάγιασαν στις παγωμένες αίθουσες αλλά βρέθηκαν και χωρίς ταβάνι, το οποίο ευτυχώς υποχώρησε τις προηγούμενες μέρες με το σχολείο κλειστό!

Τι να πεις, περικοπές σου λέει στα κονδύλια για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, οπότε… και μη χειρότερα!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ