Υψηλοί τόνοι στη βουλή

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους άνοιξε η συζήτηση της νέας δανειακής σύμβασης με τα δύο κόμματα της αριστεράς, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να «περάσει» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αναντιστοιχία και σύγκρουση με τα συμφέροντα του λαού και να προειδοποιούν ότι θα ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία σε όλες τις φάσεις ψήφισης, επί της αρχής και επί των άρθρων, και να ζητούν το νέο Μνημόνιο να ψηφιστεί με τη διαδικασία που απαιτεί πλειοψηφία τριών πέμπτων.

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις και των ανεξάρτητων βουλευτών κ.κ. Φώτη Κουβέλη, Πάνου Καμμένου, Χρήστου Κουρουμπλή και Σοφίας Σακοράφα ενώ και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη παραδέχθηκε ότι οι βουλευτές είναι αντιμέτωποι με εκβιαστικά διλήμματα σημειώνοντας όμως ότι τα διλήμματα είναι και αληθινά.

Στη διαδικασία του κατεπείγοντος επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος γιατί όπως τόνισε δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων και δεν θα μειωθεί το δημόσιο χρέος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ