ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ «ΜΟΥΣΙΚΟΤΡΟΠΟ» ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 & 12 Φεβρουαρίου είναι το τελευταίο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» και μας επιφυλάσσει εκπλήξεις και συγκινήσεις σε καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 20:30 στο ΔΩΛ, θα φιλοξενήσει την ορχήστρα δωματίου Contra tempo, η οποία όπου παρουσιάζεται αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Στη διεύθυνση της ορχήστρας, ένας από τους πιο προικισμένους μαέστρους της νέας γενιάς, ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης. Σολίστ της βραδιάς, ο εξαίρετος Κώστας Ράπτης στο μπαντονεόν. Το μπαντονεόν είναι ένα αυθεντικό όργανο της τάνγκο μουσικής που δε συναντά κανείς συχνά και ο Κώστας Ράπτης θα ερμηνεύσει το πασίγνωστο Adios Nonino του Άστορ Πιατσόλα.

Η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 με πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, από μουσικούς που αποφάσισαν να εργαστούν μαζί, αγνοώντας τις όποιες αντιξοότητες έχει να αντιμετωπίσει μια τέτοια κίνηση στους καιρούς που διανύουμε.

Ως πρότυπο για τη δημιουργία της Ορχήστρας, λειτούργησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Συναυλιών (Verein  für Private Musikalische Aufführungen) που ίδρυσε ο Α. Schönberg μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Βιέννη, σε μια περίοδο σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων, όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε στη χώρα μας.

Κοινός στόχος του συνόλου είναι η εξερεύνηση του ρεπερτορίου για ορχήστρα δωματίου διαφορετικών εποχών και αισθητικών ρευμάτων της μουσικής Τέχνης, η προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, σύγχρονης και παλαιότερης, καθώς και η παρουσίαση συμφωνικών έργων σε μεταγραφή για μικρή ορχήστρα.

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο, Ώρα Έναρξης 20:30

Τιμή Εισιτηρίου: κανονικό: 10€, μειωμένο: 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, κάρτα ανεργίας)

Προπώληση: Δευτέρα – Σάββατο 10:00-13:00 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλατεία Λαού, τηλ. 2410 536886)

Επίσης, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το παιδαγωγικό εργαστήριο με τίτλο «…ενώ αυτό είναι ένα όργανο του μυαλού» από τον Δρ. κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο, μουσικοπαιδαγωγό, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Κανελλόπουλος έρχεται να ταράξει τα νερά. Θα μας βγάλει από την παραδοσιακή διδασκαλία του τύπου «μετάδοση γνώσεων» και να μας διδάξει δύο νέες αρχές: «μέχρι να χτίσουμε μαζί δεν ξέρω τίποτα» και, «ξεκινάμε από την καλλιέργεια της περιέργειας για τον ήχο».

Για το εργαστήριο δεν χρειάζονται μουσικές γνώσεις.

Είναι αφιερωμένο στους παιδαγωγούς που αισθάνονται μουσικοί και στους μουσικούς που αισθάνονται παιδαγωγοί.

Αίθουσα Ήβη Βοζαλή Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο και Κυριακή, ώρα έναρξης 10:00, ώρα λήξης 14:00

Κόστος Συμμετοχής: 40€

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Απαραίτητη η κράτηση www.mousikotropo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ