ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ κ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ, ΑΛΛΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΤΕ

 

Ανακοίνωση – απάντηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου Χαρίκλειας Σουρλαντζή-Ζαχαράκη για τα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ.

Δεν ψάχνετε συμμάχους κ. Τσικριτσή, αλλά τρόπο να διαφωνήσετε. Με απλά λόγια θέλετε  να δημιουργήσετε εντυπώσεις χωρίς να σας ενδιαφέρει πραγματικά η προώθηση των αγροτικών θεμάτων μέσω διαλόγου, συμμαχιών και ενωτικών αγώνων.

Αν θέλατε συμμάχους θα δεχόσασταν τη πρότασή μου για διάλογο και την από κοινού διαμόρφωση ενός ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε τις περισσότερες προτάσεις που αναφέρονται στο  σχέδιο που κατέθεσα, τις πήρα από το δικό σας κείμενο. Απλά προσπάθησα, οι θέσεις να είναι πιο γενικές, ώστε  να συμφωνήσουν  όλες  οι παρατάξεις και να εκφράζεται το σύνολο της πόλης.

Η Δημοτική αρχή  του Δήμου Τυρνάβου  όπως και εγώ θεωρούμε ότι ο πρωτογενής τομέας, μέσα στη κρίση, είναι από τους πλέον σημαντικούς τομείς για την τοπική και όχι μόνο οικονομία. Η  κρίση  όμως δεν ακουμπάει μόνο εσάς αλλά ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, οπότε  οι λύσεις αναζητούνται με διάλογο και οι αγώνες στήνονται  με συμμαχίες. Εσείς πως χτίζετε συμμαχίες στη κοινωνία όταν μόνο απαιτείτε;  Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε για να μπορέσει η κοινωνία να αντιληφθεί και να στηρίξει τον αγώνα σας πρέπει να την ενημερώσετε,  ίσως να την  ακούσετε  και να τη σεβαστείτε.

Εγώ όπως προβλέπεται,  σας κάλεσα, αφού παραβρίσκονταν μια μικρή ομάδα αγροτών στο χώρο, να μας ενημερώσετε. Πήρατε το λόγο εσείς και ο κ. Γκανάς, ο οποίος σημειωτέον υπερθεμάτισε σε δύο μόνο  αιτήματα λέγοντας αυτά τα δυο κύριε Δήμαρχε κι εσείς φωνάζατε όλα. Έτσι, μας ζητήσατε να υιοθετηθεί το κείμενό σας ως έχει.

Έκανα προσπάθειες όπως και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι  για να εκδοθεί ένα ενωτικό, ενιαίο ψήφισμα που να αντιπροσωπεύει το σύνολο της  τοπικής κοινωνίας.  Όμως εσείς απορρίψατε κάθε συζήτηση και αποχωρήσατε.  Έχω την αίσθηση ότι επιδιώξατε αυτή την εξέλιξη κάτι που κάνατε και τη περασμένη χρονιά και οι αγρότες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί το κάνατε. Δηλώσατε πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου μιας συνδικαλιστικής κίνησης  που κινείται στη λογική συγκεκριμένου πολιτικού φορέα και φυσικά υιοθετείτε και την παλαιοκομματική συνδικαλιστική πρακτική αυτού του φορέα.  Πρακτική που στηρίζεται στη λογική της μιας αλήθειας,  της άρνησης του διαλόγου και της απόρριψης της ενότητας στη δράση.

Τελικά  διαμορφώθηκε  ψήφισμα στη βάση της πρότασής μου, στο οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών και ιδιαιτέρως αυτών της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου των δύο μπλόκων  Δαμασίου και Μελούνας και εμπράκτως εκφράζει τη στήριξή του καταθέτοντας τις προτάσεις του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ