Πολλοί οι μνηστήρες για το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο

Φαίνεται ότι η διαγραφή του κ. Χρ. Ζώη από τη ΝΔ και η δημιουργία μιας ακόμη κενής θέσης πρωτοκλασσάτου στελέχους από το ψηφοδέλτιο άνοιξε την όρεξη σε πολλούς που βλέπουν το μέλλον τους στο κοινοβούλιο. Ετσι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές είναι βέβαιο ότι θα πληθαίνουν εκείνα τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν μια θέση στη «γαλάζια» λίστα στο νομό.

Με δεδομένες τις υποψηφιότητες των κ.κ. Μ. Χαρακόπουλου, εν ενεργεία βουλευτή και γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και της κ. Μ. Καμηλαράκη – Σαμαρά πρώτης επιλαχούσας στις εκλογές του 2009, αλλά και του κ. Γιώργου Αδαμούλη που φαίνεται να έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό του αγώνα για τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να γίνει μάχη. Σαφές προβάδισμα έχουν ο πρώην νομάρχης κ. Λ. Κατσαρός που όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του και οι νυν πολιτευτές κ.κ. Κ. Καρέλα και Ντ. Διαμάντος που όμως βρίσκεται σε αναστολή κομματικής ιδιότητας.

Τα νέα πρόσωπα που ακούγονται έντονα είναι αυτά του προέδρου του τοπικού ΙΝΚΑ κ. Β. Κόκκαλη, της δικηγόρου κ. Στ. Μπίζιου από την Ελασσόνα, του προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Δ. Παπαευθυμίου, του δημοσιογράφου Αχ. Βουνάτσου, του γυμναστή Δημ. Γρηγοριάδη, του πολιτευτή Δ. Τσιουρή και του περιφερειακού συμβούλου κ. Αθ. Παιδή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος τον πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ντ. Γιαννακόπουλο και ηχηρό όνομα από τον αγροτικό χώρο ή το χώρο της αυτοδιοίκησης. Φυσικά τις τελευταίες μέρες τροχοπέδη για προερχόμενους από το συνδικαλιστικό χώρο αποτελεί η απόφαση της ΝΔ να υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο, αλλά οι προοπτικές εξουσίας μάλλον τελικά θα κάμψουν αντιδράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ