Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με αφορμή το περιστατικό με τη μαθήτρια στην Πάτρα
Πριν από λίγες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα περιστατικό υποσιτισμού μαθήτριας σε Λύκειο της Πάτρας. Όπως καταγγέλλεται, η συγκεκριμένη μαθήτρια, που προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λιποθύμησε την ώρα του σχολείου μπροστά στα μάτια των καθηγητών της, αφού είχε 3 ημέρες να φάει.
Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό αφού ανάλογα φαινόμενα υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με το πακέτο των αντίμετρων που θα τα συμπληρώνουν, δεν παίρνονται για να ανακουφίσουν τη λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της, αλλά για να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το κέρδος των εργοδοτών, οδηγώντας ακόμα πιο πολύ στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας, με μεγαλύτερα θύματα όλων τα παιδιά.
Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, για χιλιάδες οικογένειες με ανέργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς, η προσπάθεια να διασφαλιστούν τα απαραίτητα για την επιβίωση των παιδιών τους.
Τα κρούσματα λιποθυμιών λόγω υποσιτισμού θα αυξάνονται καθημερινά όσο οι μισθοί θα μειώνονται και η ανεργία θα αυξάνεται.
Είναι μέγιστη υποκρισία, στα πλαίσια της «Θεματικής Εβδομάδας» που περιλαμβάνει και την ενότητα «Διατροφή και ποιότητα ζωής», η κυβέρνηση να μιλάει για «διατροφικές επιλογές», την ίδια στιγμή που υλοποιεί πολιτική ενάντια στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας.
Η απραξία της κυβέρνησης απέναντι στη διαρκή ένταση του φαινομένου είναι εγκληματική. Τα όποια προγράμματα σίτισης είναι ανύπαρκτα ή είναι παραδομένα σε διάφορες ΜΚΟ ή σε διάφορα “ευαγή” ιδρύματα τύπου Νιάρχου, “φιλάνθρωπων” επιχειρηματιών δηλαδή, που είναι οι ίδιοι που δημιουργούν τη κρίση και τον υποσιτισμό.
Κανείς συνάδελφος να μην συμβιβαστεί μ’ αυτές τις εικόνες ντροπής.
Όλοι στον αγώνα για να μπει ένα τέλος στην βαρβαρότητα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να βγει ΤΩΡΑ έκτακτο κρατικό κονδύλι για τους Δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων – χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, εκκλησίας και χορηγών.