ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ε.Π.Ι.Π. ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Μια ουσιαστική συζήτηση έγινε στο Δαμάσι για την προοπτική ανάδειξης του χύμα τσίπουρου σε ΕΠΙΠ (Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν).

Βασικός εισηγητής ήταν ο κ. Κων/νος Μπλιάτσιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Αγροτικής Ανάπτυξης», ο οποίος προέτρεψε τους παριστάμενους αγρότες να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του προϊόντος, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα Τυρναβίτικα αποστάγματα και αποκομίζοντας ταυτόχρονα μια υψηλή προστιθέμενη αξία.

Στην εκδήλωση, επίσης, έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αμπελοκαλλιεργητών – Αμβυκούχων, κ. Μιλτιάδης Στεργιούλης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου, κ. Λάσκος Μανδηλάς, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, ευχόμενοι την κατευόδωση της όλης προσπάθειας.

Τέλος, ο έχων τον συντονισμό και την έμπνευση της συζήτησης, κ. Στέλιος Ροντούλης, τόνισε την άρρηκτη σχέση της αμπελοκαλλιέργειας με τον άμβυκα και έστειλε μήνυμα στους πολέμιους του χύμα τσίπουρου να σταματήσουν της προγραμματισμένες επιθέσεις στο προϊόν, καθώς σε τελική ανάλυση η συμπεριφορά τους θα γίνει μπούμερανγκ και για τους ίδιους.

Ο κ. Ροντούλης, μάλιστα, προανήγγειλε μια νέα ενημερωτική συζήτηση για το ΕΠΙΠ χύμα τσίπουρο στον Τύρναβο, στην οποία θα καταρτισθεί, με ονοματεπώνυμα και υπογραφές, και ο τελικός κατάλογος των παραγωγών που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στην ομάδα παραγωγής και διαχείρισης του σχεδιαζόμενου ελπιδοφόρου προϊόντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ