“Προηγμένη Εξωγήινη ζωή μπορεί να είναι πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση”

Το 4,5 δισεκατομμυρίων ετών Ηλιακό μας Σύστημα βρίσκεται σε ένα Σύμπαν το οποίο εκτιμάται ότι είναι μεταξύ 13,5 και 14 δισεκατομμυρίων ετών. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται προηγμένοι πολιτισμοί εκεί έξω, που υπάρχουν εδώ και 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια…

Ο Λόρδος Μάρτιν Ρις, ένας κορυφαίος κοσμολόγος και αστροφυσικός, ο οποίος είναι πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας της Βρετανίας και ο αστρονόμος της Βασίλισσας της Αγγλίας, έχει πει ότι πιστεύει ότι η ύπαρξη εξωγήινης ζωής μπορεί να είναι πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση.

“Θα μπορούσαν να μας κοιτάζουν κατάματα και εμείς απλά να μην τους αναγνωρίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνουμε για κάτι που μοιάζει πολύ με μας, υποθέτοντας ότι έχουν τουλάχιστον τα ίδια μαθηματικά και τεχνολογία.

“Υποψιάζομαι ότι θα μπορούσε να υπάρχει ζωή και νοημοσύνη εκεί έξω με μορφές που δεν μπορούμε να συλλάβουμε. Ακριβώς όπως ένας χιμπατζής δεν μπορεί να καταλάβει την κβαντική θεωρία, θα μπορούσε να υπάρχει εκεί έξω μια πραγματικότητα που βρίσκεται πολύ πέρα από την ικανότητα του εγκεφάλου μας.”
Πηγή: Daily Galaxy.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ