Ξεκινά νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει τους αμπελοπαραγωγούς ότι την αμπελοοινική περίοδο 2012-2013 θα υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Αμπέλου, σύμφωνα με την ΚΥΑ 306206/3-12-2010 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για την ένταξή στο πρόγραμμα ο ενδιαφερόμενος παραγωγός ή ο νόμιμος εκπρόσωπός του, υποβάλλει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στις κατά τόπους αρμόδιες δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης / Γεωργίας, έως και 15η Μαΐου.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, αίτηση δύναται να υποβάλει κάθε συνιδιοκτήτης για το μερίδιο που του αναλογεί με την έγγραφη συγκατάθεση των λοιπών συνιδιοκτητών και βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

– Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στο πρόγραμμα (Υπόδειγμα 1).

– Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στο πλαίσιο του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το αμπελουργικό μητρώο.

– Δηλώσεις συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καν(ΕΚ) 436/2009 της Επιτροπής για τις (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.

– Δήλωση εκμετάλλευσης στο πλαίσιο της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα (5) έτη.

Στην αίτηση ενιαίας ενίσχυσης δηλώνονται από τους παραγωγούς τα επιλέξιμα αμπελοτεμάχια της ομάδας καλλιέργειας και οινοποιήσιμης ποικιλίας και ως παράλληλη δράση «Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων» (με τους κωδικούς όπως κάθε φορά ισχύουν π.χ. κωδικός 0602 για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων).

– Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

– Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ του δικαιούχου – παραγωγού.

– Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

– Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής.

Ειδικότερα:

Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας / κυριότητας ως εξής:

– Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα,

– Αποδοχή κληρονομιάς,

– Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων,

– Κτήση με προσκύρωση,

– Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας,

– Κληρονομητήριο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2413 511170 – 171, 24910 22294 Φάρσαλα, 24920 22251 Τύρναβος,

24930 29713   Ελασσόνα, 24950 51484        Συκούριο, 24950 41204          Πυργετός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ